Niko ne zna zašto je zubar Milutin Rokić ubijen

Milutin Rokić, stomatolog, zubar, ubijen

 

Svi koji su poznavali penzionisanog stomatologa Milutina Rokića (65) za njega imaju samo reči hvale

 

Milutin Rokić, stomatolog, zubar, ubijen

 

 

Ubistvo poznatog penzionisanog stomatologa Milutina Rokića (65) ispred njegovog stana u centru grada i dva dana posle zločina obavijeno je velom tajne! Kruševačka policija mobilisala je sve snage kako bi identifikovala i uhapsila počinioca, a ključno je utvrditi motiv zločina, budući da svi koji su poznavali ubijenog Rokića o njemu imaju samo reči hvale.

Bez očevidaca

– Nema sumnje da je napadač dobro poznavao žrtvu, da je znao njegove navike i kretanje u večernjim satima. Znao je da Rokić šeta s prijateljima „korzoom“ i da se pred zgradom rastaju, a da zatim ide sam ka svom ulazu, dok na ulici praktično nema nikoga. I u nedelju uveče ulica je bila pusta, tako da nema očevidaca zločina, što je ubica iskoristio za sačekušu.

Istovremeno, ubica je bio maskiran fantomkom, što ukazuje na to da ga je Rokić verovatno poznavao, pa napadač nije hteo da rizikuje u slučaju da mu se plan izjalovi – rekao je izvor Kurira. U samrtnom ropcu, dok je padao na grudi komšije Dušana Toševića, Rokić je uspeo samo da kaže: „Ubiše me“, a potom i da je napadač bio maskiran.

Jedan ili dvojica

Da li je bio jedan počinilac ili dvojica, to zasad ne može sa sigurnošću da se potvrdi. U čaršiji se priča kako je Rokić nedavno dobio sudsku presudu o imovinskom sporu s jednim čovekom, ali da nije reč o velikom materijalnom iznosu, te se stoga ne veruje da je to motiv zločina. Ipak, policija u ovom trenutku ne isključuje nijednu mogućnost, pa tako ni scenario da je Rokić možda ubijen greškom.

Metak u grudi... Milutin Rokić

Metak u grudi… Milutin Rokić


Oružje nije nađeno
ZRNO NA BALISTIČKOJ PROVERI

Policija nije našla oružje, ali zrno nađeno u Rokićevim grudima upućeno je na balističku proveru. Na taj način može se utvrditi da li je oružje korišćeno u ubistvu možda ranije već upotrebljavano prilikom nekog ranijeg zločina, što bi moglo da ukaže na ubicu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply