Nezaposlenost 36 odsto u Kruševcu

Foto: ilustracija (sxc.hu)

Ukupna stopa nezaposlenosti u Kruševcu iznosi 36 odsto, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

Foto: ilustracija (sxc.hu)

Krajem novembra u tom gradu bez posla je bilo 15.756 ljudi, dok ih je na početku prošle godine bilo 15.784. Polovinu od ukupnog broja nezaposlenih čine žene, dok je 30 odsto lica bez završene osnovne škole.

Struktura nezaposlenih je veoma loša, ističe direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu, Predrag Marković, rekavši da osobe sa trećim i četvrtim stepenom obrazovanja na evidenciji čine 57 odsto, dok visokoobrazovanih ima samo nešto više od 10 procenata.
Ipak, broj nezaposlenih u Kruševcu se u poslednje četiri godine, nije mnogo menjao, kaže Marković i naglašava da je zbog toga zadovoljan jer su sva predvidjanja bila da će se taj broj drastično povećati usled ekonomske krize.
“Pokušaćemo ove godine da kroz bolju komunikaciju sa poslodavcima uposlimo što više ljudi” – rekao je Marković za Tanjug.
Marković kaže da je teško utvrditi koliko se lica zaposlilo na osnovu matičnog broja i imena i prezimena, tako da se u ukupnom broju zapošljavanja, jedno lice može računati više puta.
On je, takodje, dodao da se poslodavci sve češće odlučuju da lica zapošljavaju na odredjeno vreme, pa je tako od ukupnog broja novo zaposlenih 60 odsto bilo na ograničeni period.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply