Nevolje radnika „Kruševac puta“

krusevac put 1 nn.jpg

Zbog neisplaćene tri plate, regresa za prethodne dve godine i toplog obroka od marta meseca do danas, zaposleni u „Kruševac putu“ upozorili su da će obustaviti rad. To znači da, ukoliko padne sneg narednih nekoliko dana, nema ko da čisti ulice i magistralne puteve.

krusevac put 1 nn.jpg

Zaposleni u „Kruševac putu“ upozorili su da će obustaviti rad, jer im nisu isplaćene tri plate, regres za prethodne dve godine i topli obrok od marta meseca.

Ukoliko narednih dana, padne sneg, kažu radnici, neće imati ko da čisti ulice i magistralne puteve.

Problemi u „Kruševac putu“ nastaju 2008. godine kada je preduzeće kupio „Europark“. Smanjen je broj radnika na 220, što je jedna trećina od tadašnjeg broja.

Napravljen je dug od 300 miliona dinara, mašine kupljene na lizing su, zbog neplaćanja oduzete, a račun preduzeća je često bio u blokadi. Zbog toga radnici nemaju para da dođu na posao što ugrožava dalje poslovanje preduzeća.

Sindikat smatra da su se, pre dve godine dolaskom novog vlasnika, preduzeća „MB Miljković“, problemi produbili. Jedini izlaz je kažu, izrada plana reorganizacije firme i redovne plate.

PROČITAJ JOŠ:  Raspisan tender za rekonstrukciju vrtića u Kruševcu

Deo njihovih obaveza preuzelo je prošle godine Javno-komunalno preduzeće „Kruševac“ koje je dobilo da čisti sneg i održava 40 gradskih ulica.

Predsednik Sindikata „Kruševac puta“, Marijan Milojević, kaže da Gradska komunalna služba ne može da održava grad, jer nema raspoloživu mehanizaciju.

U Javnom komunalnom preduzeću smatraju da ukoliko prilaz Kopaoniku ne održava „Kruševac put“, nadležnost će preuzeti Republička direkcija za puteve.

Rukovodstvo „Kruševac puta“ ističe da su zahtevi Sindikata opravdani i da će učiniti sve da se reše problemi do Nove godine kako bi se normalizovalo održavanje grada i okoline.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply