Nevladina organizacija traži podatke o troškovima izgradnje kovid-bolnica u Batajnici i Kruševcu

NVO traži podatke o troškovima izgradnje kovid-bolnica u Batajnici i Kruševcu

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava zatražio je danas od Vlade Srbije „detaljne informacije o troškovima radova“ na izgradnji kovid-bolnica u Batajnici i Kruševcu.

„Pozivamo vladu da ovog puta bude hrabra i snažna, kao što je odgovorna i brižna. Pa da uprkos svemu, izađe pred građane sa tačnim podacima, koliko god im to nikad ne bilo lako“, navodi se u saopštenju.

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava je u više navrata tražio informacije od nadležnih institucija o troškovima nabavke medicinske opreme tokom zdravstvene krize izazvane širenjem koronavirusa.

U ponedeljak je u Kruševcu počela izgradnja kovid-bolnice koja će imati 500 ležajeva, za šta je po rečima premijerke Ane Brnabić, iz budžeta izdvojeno 1,7 milijardi dinara.

Prethodno su i u Batajnici počeli radovi na izgradnji kovid bolnice sa oko 1.000 ležajeva koji bi po rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo da budu završeni do 1. decembra, prenosi Beta.

Izvor: Novaekonomija.rs

Link: https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/nvo-tra%C5%BEi-podatke-o-tro%C5%A1kovima-izgradnje-kovid-bolnica-u-batajnici-i-kru%C5%A1evcu

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply