Nerešeni slučajevi ubistava kriminalaca, Gorana Obradovića Suše i Gorana Petrovića Pete!

Peta i Suša pokojni kriminalci kruševački

REKETIRANJA, BOMBE, LIKVIDACIJE… Ko je ubio Jotkinog generala i vođu kruševačkog klana?

Peta i Suša pokojni kriminalci kruševački

Foto: Arhivska fotografija / RAS Srbija Goran Petrović – Peta je izrešetan u teretani

Kruševačka policija još uvek traga za ubicama lokalnih žestokih momaka Gorana Petrovića – Pete i Gorana Obradovića – Suše, iako su od njihove likvidacije protekle dve, odnosno tri godine.

– Policija intenzivno radi na otkrivanju izvršilaca ovih ubistava. Kako je u toku rad na rasvetljavanju ubistava ne možemo saznanja do kojih smo došli da iznosimo u javnost. Inače, ovo su jedina dva nerešena slučaja ubistava na području Policijske uprave Kruševac od 2013. godine – kazali su nam u Policijskoj upravi Kruševac.

Septembar je koban mesec za kruševačke žestoke momke jer je 17. septembra 2015. godine upucan Goran Petrović Peta, a 28. septembra 2014. Goran Obradović Suša.

Goran Petrović Peta (50), najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke, likvidiran je u teretani hotela “Golf” gde je svakog dana trenirao. Ubica sa fantomkom na glavi prišao je Petroviću dok je vežbao i upucao ga više puta u telo. Bio je mrtav pre nego što je dovezen u bolnicu tako da pokušaj reanimacije nije uspeo. Na mestu ubistva pronađeno je više od 20 čaura.

Goran Petrović - Peta je izrešetan u teretani

Petrović je uhapšen 2003. godine u akciji „Sablja“, a godinu dana kasnije je osuđen na 11 godina robije kao član grupe, koja je reketirala kruševačke biznismene. Vođa grupe Zoran Jotić Jotka je tada osuđen na 12 godina.

Kasnije je optužen za potkupljivanje sudije Vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića, koji je trebalo da mu pomogne da presuda bude oborena. To je Jotiću donelo još četiri godine zatvora i na slobodu će izaći 2018. godine.

U presudi “Jotkinoj grupi” se navodi da je ova grupa pokušala da 1999. godine, u vreme bombardovanja, zapali džip tadašnjeg trgovca kafom, a danas direktora BIA, Bratislava Gašića. Akcija nije uspela, jer se plamen iz “Molotovljevog koktela” koji je bačen ispod džipa, nije raširio.

Iz zatvora u Zabeli Goran Petrović Peta je izašao 2012. godine jer mu je usvojen zahtev za skraćenje kazne. Po izlasku iz zatvora nije imao problema sa zakonom niti krivičnih prijava. Tokom boravka u zatvoru postao je dobar prijatelj sa Nenadom Opačićem, vođom “Veterničkog klana”, koji je likvidiran krajem februara 2015. godine.

Goran Obradović Suša je likvidiran u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo

Foto: Arhivska fotografija / RAS Srbija Goran Obradović Suša je likvidiran u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo

Septembar je bio koban i za Gorana Obradovića Sušu (37) koji je izrešetan ispred zgrade u kojoj je živeo, u blizini parka Kosturnica, 28. septembra 2014. godine tri sata posle ponoći. Nepoznati ubica je u Obradovića ispalio osam metaka u telo i glavu, a stigao je i da ga “overi” hicem u potiljak. Nakon ubistva u javnosti se špekulisalo da je Obradović iz grada došao taksijem i da je taksista možda video ubicu, ali su se te informacije kasnije pokazale pogrešnim.

Nekoliko dana pre nego što je ubijen, Obradović je odložio odlazak na izdržavanje četvorogodišnje kazne zatvora zbog razbojništva. Poslednjih nekoliko meseci svog života intenzivno je kupovao nekretnine, uglavnom lokale, u Kruševcu i drugim gradovima Srbije.

Za obe likvidacije je karakteristično da su izvršena profesionalno. Ubice su odlično poznavale kretanje i navika Petrovića i Obradovića, ali i okolinu mesta likvidacije tako da su veoma brzo pobegli ne ostavljajući tragove.

 

Blic je došao do saznanja ko su najverovatnije ubice Gorana Petrovića Pete: TRAGOVI JSO – Nova saznanja o ubistvu Pete: „Ovakav slučaj do sada nije zabeležen“

U ubistvu Gorana Petrovića Pete (49) učestvovala su dvojica bivših pripadnika specijalnih jedinica, sada plaćenih ubica, saznaje „Blic”.

Surovo: Petrović izrešetan u teretani kruševačkog hotela „Golf”

Surovo: Petrović izrešetan u teretani kruševačkog hotela „Golf”

Obojica su bili u specijalnim maskirnim uniformama, čak sa specijalnim mrežicama na fantomkama preko glava i kapama koje su nekada nosili pripadnici JSO. Njihov upad, pokreti, ponašanje i način izvršenja ubistva govori da su sigurno u pitanju ljudi koji su prošli obuku ili vojnih ili policijskih specijalnih jedinica. Obojica su vrhunski profesionalci, obučeni za specijalne akcije – kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On navodi da ovakav slučaj do sada nije zabeležen i da nikome nije svejedno da na ulici ima specijalce – plaćene ubice.

– Bilo je bezbroj slučajeva sa fantomkama, ali nikada niko nije koristio fantomku sa maskirnom mrežicom, kakve imaju samo specijalne jedinice. Cela njihova oprema je bila profesionalna. Za njima nije ostao nijedan trag – kaže naš izvor.

U istrazi ubistva, policija zbog toga proverava bivše pripadnike specijalnih jedinica za koje se zna da su prešli na drugu stranu zakona. Neki od njih potiču još iz nekadašnje JSO.

– Ne proveravaju se samo bivši specijalci iz Srbije, nego i oni iz regiona, bivši ratnici, za koje se zna da su na vezi sa srpskim podzemljem. U ovom momentu, kada je u pitanju razotkrivanje ubica sve opcije su otvorene. Na spisku odmetnutih specijalaca koji u podzemlju važe i za plaćene ubice je pet-šest imena. Sada se proveravaju njihova kretanja, kontakti, tragovi novca, poslovi – kaže naš izvor.

Motive policija i dalje ispituje u nekoliko pravaca, od kojih je najznačajniji Petrovićevo kumstvo s ubijenim vođom veterničkog klana Nenadom Opačićem. Opačić je ubijen u februaru, kada je ubica likvidirao i njegovu suprugu Jasminu u Novom Sadu. Policija je otkrila neposrednog izvršioca, ali ne i nalogodavca zločina. Sada se ispituje pretpostavka da je ista osoba naredila i ubistvo Petrovića.

 

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply