Nepoznato lice ubacilo psa u šaht kod Hale sportova (Video)

pas

Organizacija za zaštitu i prava životinja Kruševac „ORPAK“ u utorak 30. aprila posle poziva građana iz kanalizacionog šahta izvukli nepovređenog psa. Na društvenim mrežama osvanuo snimak na kom se vidi muškarac koji baca psa u šaht.

pas

ORPAK je putem Facebooka poslao apel svim Kruševljanima da im pomognu u pronalasku počinioca kako bi protiv njega bila podneta prijava.

Zahvaljujući sigurnosnim kamerama iz obližnjeg lokala otkrili su da se radi o muškarcu. Na snimku se vidi kako je muškarac nakon što je ubacio psa u šaht obrisao ruke i mirno nastavio svojim putem.

Inače, odmah po prijavi članovi ORPAK-a došli su na lice mesta i izvukli psa koji je odmah otrčao u obližnji parkić i počeo da se valja po travi ne bi li očistio prljavštinu sa sebe. On je tom prilikom uspeo da pobegne osloboditeljima koji su hteli da ga odnesu veterinaru.

U apelu ove organizacije se takođe traži od gradskih vlasti da im pomognu u borbi protiv zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja i traži se od javnog suda u Kruševcu da se dodeli sudija koji će se baviti pitanjem dobrobiti životinja.

Ukoliko prepoznate čoveka javite se organizaciji ORPAK na telefon +381(63)8822412 ili okrenite odmah policiju.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply