Nekultura i bahatost Kruševačkih političara

Fotografija koja je tokom dana više puta podeljena na Facebooku, a prikazuje izjavu Slobodanke Miladinović, zaposlene u gradskoj upravi, izazvala je veliki broj komentara, ali i pitanja, pre svega gradonačelniku čija je ona pomoćnica (iz redova DSS).

Ispod fotografije Kancelarije za mlade, koja prikazuje volonterku sa Islanda u poseti našem gradu, Slobodanka je napisala sledeći komentar (prenosimo sve komentare u celosti, bez gramatičkih i drugih ispravki):

Slobodanka Miladinovic
lepotica,kao i sve sto stize iz EU,KAODA JE KRENULA U BIVOLJSKI KLUC DA POLIVA PAPRIKU.

Dobila je i tri “lajka” pre nego što joj je odgovoreno od strane predstavnika Kancelarije za mlade:

Kancelarija Za Mlade Kruševac
Draga Slobodanka, Island, odakle je naša volonterka, nije deo EU.
Nečiji fizički izgled, nama u Kancelariji za mlade, je apsolutno nebitan, već kvaliteti i vrline koje osoba poseduje.

Naravno, ni ona nije ostala dužna:

Slobodanka Miladinovic
Dragi Vanja drago mi je da sam saznala da je Vasa volonterka iz Evrope ,da ste pazljivo procitali moj komentar videli bi ste da se on ne odnosi na njen fizicki izgled ,vec na stil oblacenja KAO DA JE KRENULA U BIVOLJSKI KLUC DA POLIVA PAPRIKU.Moracete da priznate da ste kroz sve te Vase obuke kroz koje ste prosli SAZNALI NESTO o poznatom HALO efektu, koji predavac salje svojim slusaocima. No hajde da zanemarimo psihologiju kao nauku odraz dobrog porodicnog vaspitanja je i kako ste i za koju priliku obuceni.Sigurna sam da VI u treger majici niste isli u skolu i da Vam profesori nisu dolazili u skolu u mini suknjui ili nedaj boze sa keceljom i papucama.Smatram da stil oblacenja treba da bude primeren situaciji i da salje poruku o osobi eto vratismo se ponovo na naucno utemeljenje neke tvrdnje.Srdacan pozdrav i izvinjenje ako Vas je moj komentar licno povredio.Dana Miladinovi’ I ZA KRAJ MLADI COVECE MERA ZNANJA JE ZNANJE MERE U SVEMU U ZIVOTU A PREDAVANJE O VOLOTERIZMU JE ZIVOT ..

Sada treba postaviti pitanje i gradonačelniku, o njegovim saradnicima, ali i tome što isti, pored ovakvih uvreda, bez problema komentarišu i državnu politiku, koja je usmerena ulasku u Evropsku uniju. Da li se stav SNS promenio kada je evropski put države u pitanju, a ako nije, zašto su u koaliciji sa strankom koja na republičkom, ali i lokalnom nivou, zastupa ovakve vrednosti.

Još važnije pitanje, da li će se iko izviniti ovoj devojci za ono što je rečeno? Makar bi gospođa koja je dala takvu izjavu tebalo to javno da uradi, kao i grad koji joj je bio domaćin.

Neki od komentara koji su usledili su i:

Mirjana
Teško razumljivo,nedostaju znaci interpunkcije,polupismeno…
Ivica
Devojka je došla da volontira, da pomogne, da učini nešto korisno za našu omladinu i naš grad (što mnogi iz Kruševca ne rade). Vređati je po bilo kojem osnovu je tužno, a naročito ako se mlada i nedužna osoba vređa (izgled, oblačenje, šta god…) da bi se propagirala nečija politička ideja, kakva god da je. Verujem da je njenim angažovanjem, pa i ovako kratkim, pomogla ovom gradu više nego neki koji su bili godinama na vlasti.
Tilti
Daleko bilo, kad nam ovakvi mufljuzi kao Slobodanka rade u gradskoj upravi. Posle se pitamo zasto grad propada??? Nije sramota polivati papriku. Problem je u tome sto vi iz gradske uprave niste obezbedili vise paprike za polivanje, svima bi u gradu bilo daleko bolje
Tanja
Pogledah fotografije i videh da nije bila jedina u bratelama. Paprika, polivanje, oblačenje, “lepotica”….. tako DSSovski, tako ponižavajuće, ružno i bahato i tako njima svojstveno. Suditi o nekome na osnovu izgleda je tako nisko, naročito od nekoga ko je na javnoj funkciji. Dno dna.
Lidija
Gospođo Miladinović, prvo izvređate devojku, pa nas sve pravite ludima i nepismenima. Napisali ste “prava lepotica, kao i sev što dolazi iz EU”, i onda kažete da ste komentarisali majicu!! Ja nikog nisam čula da kaže da ste vi lepi, naprotiv, ali niko Vam to nije uzeo kao otežavajuću okolnost ni za mesto direktora, ni sada pomoćnika gradonačelnika. Predlažem kancelariji za mlade da pokrene akciju polivanja, kao pomoć povrtarima. Javljam se prva, iako nisam baš omladinka:)
Bosko
Dano pa ti si kraljica.hahhah.Nasta god da si mislila- da li na Halo ili na balo efekat,POGRESILA SI.Tvoj posao koliko znamo nije da budes modni kriticar ili da nekom detetu objasnjavas kako ce ono da se obuce za predavanje u Srbiji.Mozda ne bi bilo lose da licno obavestis amasadora Islanda o nekulturi oblacenja mladih u njegovoj zemlji.Sigurno ce te poslusati! A do tada budi uverena da ce ovaj tvoj ispad stici tamo gde treba.Pozdrav

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply