Neizvestan koncert Zdravka Čolića – Na Aerodromu se ne može organizovati koncert

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/112713/i/1/Krusevac-Sadasnji-aerodrom-Foto-Aero-klub-Mihajlo-Zivic-17.8.jpg

Aero klub „Mihajlo Živić“ odbio je zahtev lokalnih vlast da im odobri korišćenje aerodroma Košijsko polje za organizaciju koncerta Zdravka Čolića. Avijatičari smatraju da bi bina i ostala oprema za koncert „ugrozili bezbednost civilnog vazdušnog saobraćaja“. U Gradskoj upravi tvrde da je potez aero kluba razlog više da se ubrzaju radovi na preseljenju aerodroma na novu lokaciju Rosulje.

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/112713/i/1/Krusevac-Sadasnji-aerodrom-Foto-Aero-klub-Mihajlo-Zivic-17.8.jpg

 

Nakon novogodišnjeg koncerta na kojem je nastupio Miroslav Ilić i spektakla za Srpsku Novu godinu, kada su na trgu Kosovskih junaka nastupili Aca Lukas i Ana Bekuta, gradska vlast je želela da sugrađane tokom Vidovdanskih svečanosti obraduje velikim koncertom Zdravka Čolića. Procenjeno je da je najpogodnija lokacija travnata površina aerodroma Košijsko polje, ali su avijatičari odbili ovaj predlog političara.

– U ponedeljak 13. maja kontaktirala nas je Danijela Milosavljević iz Gradske uprave Kruševac u vezi postavljanja bine za Vidovdanske svečanosti na manevarskim površinama aerodroma Košijsko polje. Aero klub „Mihajlo Živić“ ne može dati saglasnost za postavljanje prepreka, bine, na manevarskim i zaštitnim površinama zbog ugrožavanja bezbednosti civilnog vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Kruševac. Površina aerodroma je restriktivna površina i za sva pitanja je nadležan Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije i SMACA, pa vas molimo da se obratite tim državnim i međunarodnim organima. – navodi se u odgovoru dostavljenom Gradskoj upravi.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva su nam potvrdili da su oni nadležni za izdavanje dozvole za korišćenje aerodromske piste, ali da nisu dobili nikakav zahtev od Grada Kruševca za korišenje aerodroma Košijsko polje.

Aero klub u Kruševcu je osnovan na Vidovdan 1925. godine uz blagoslov kralja Aleksandra i odmah mu je darovano zemljište za izgradnju aerodroma na periferiji grada. Aerdrom Košijsko polje se koristi kao poletno – sletna pista isključivo za sportske letilice.

Širenjem grada aerodrom je sa tri strane opkoljen stambenim zgradama. Pre 18 godina formirano je javno preduzeće „Aerodrom Rosulje“ koje se brine o izgradnji aerodroma na novoj lokaciji, iznad sela Parunovac. U prethodnom periodu u ovom preduzeću promenjeno je pet direktora, potrošeno dosta para za otkup zemljišta i razne planove, ali aerodrom još uvek nije profukcionisao.

– To javno preduzeće je neko formirao, davao novac iz budžeta i mi sada nemamo pravo da ga ugasimo, jer smo došli na korak do kraja posla. Moramo da završimo novi aerodrom kako bi na njega iselili Aero klub „Mihajlo Živić“. – kaže Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca.

U poslednjih dvadesetak godina aerodrom Košijsko polje je bio zanimljiv svim garniturama na vlasti, jer će nakon otvaranja na Rosulji stari aerodrom biti iskorišćen za izgradnju velikog stambeno – poslovnog kompleksa.

Što se tiče koncerta Zdravka Čolića, on je, prema informacijama iz Gradske uprave, za sada neizvestan, a više detalja biće poznato u petak.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply