NASTAVAK TIRANIJE: Otkaz predsedniku sindikata Trajala zbog podrške protestima protiv diktature!

Отказ у Трајалу због позива да се подрже протести младих

Отказ у Трајалу због позива да се подрже протести младих

Отказ у Трајалу због позива да се подрже протести младих

Крушевац – Председник синдиката Слога у крушевачком Трајалу Владица Томашевић добио је јуче експресно решење о отказу са образложењем да је технолошки вишак, а стварни разлог је његово синдикално супротстављање директору и јавно позивање радника Трајала да подрже протесте и бунт незадовољства младих широм Србије и у самом граду Крушевцу.

Удружени синдикати Србије „Слога“ ће због тога у уторак 11. априла са почетком у 18.00 часова подржати протест организације “Студентског фронта“ пред Владом Србије на коме ће, између осталог затражити смену и разрешење генералног директора Трајала Милоша Ненезића.

Сматрамо да је експресно донето решење о отказу Томашевићу само покриће за одмазду и освету према нашем активисти и члану Главног одбора, будући да је синдикат Слога већ дуже време указивао и на неспособност и финансијске промашаје директора Трајала и био организатор прикупљања потписа у тој корпорацији за смену бившег министра Братислава Гашића због његове срамне изјаве о клечању новинарки.

PROČITAJ JOŠ:  Marija Lukić: Žene su ucenjene, moćni političar iz Kruševca odvodi vaspitačice i medicinske sestre u svoju vikendicu, ako odbiju gube posao!

Уједно напомињемо да је решење о отказу правно ништавно, јер према актуелним законима и међународним синдикалним конвенцијама које штите представнике синдиката, доношење решења није могуће без предходних консултација са синдикатом, осим у државама са елементима аутократије и кршења владавине закона и права .

Удружени синдикати Србије „Слога“ упутили су протестно писмо и затражили хитан састанак и са Небојшом Атанацковићем, председником Уније послодаваца Србије, једином послодавачком организацијом која тренутно учествује у раду Социјално – економског савета Србије и чији је Ненезић потпредседник.

Izvor: Информативна служба синдиката Слога

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply