Nastavak priče o seksualnom zlostavljanju predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, na saslušanju deset žrtava napasnika!

Ovo bi mogao biti EPILOG priče o Jutkinom seksualnom napastvovanju

Brus Milutin Jutka Jelicic_050415_RAS foto milos cvetkovic (2)-1 Foto: M. Cvetković / RAS Srbija

Žrtve predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke biće saslušane u četvrtak i petak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Poziv je, kako saznajemo, dobilo svih deset žena koje su Jeličića optužile za seksualno uznemiravanje, maltretiranje i ucenu.
– Postoje dokazi i ima sasvim dovoljno materijala da se odmah posle svedočenja podigne optužnica protiv Milutina Jeličića – navodi izvor „Blica“ blizak istrazi.

Ono za šta se predsednik opštine Brus tereti, navodi naš sagovornik, su „obljuba, ili sa njome izjednačen čin, zloupotrebom službenog položaja i polno uznemiravanje“.

Opštužbe za pokušaj napastvovanja ovih deset žena nisu, međutim, i jedine protiv Jutke. Istražitelji pokušavaju da odobrovolje na svedočenje i dve devojke koje su bile maloletne kada ih je Jutka seksualno uznemiravao, a koje su u međuvremenu napunile 18 godina. Kako smo već pisali, roditelji su glavna prepreka u ova dva slučaja.
Marija je prva progovorila, a onda je krenula osveta Foto: Privatna arhivaMarija je prva progovorila, a onda je krenula osveta

– Otac jedne od devojaka ima tri ćerke i, pošto je jednu zaposlio uz pomoć Jeličića, on neće da učestvuje u krivičnom gonjenju predsednika opštine – navodi naš izvor. Problem je i što je Brus mala sredina i roditelji ne žele da se u javnost iznese ono kroz šta su prošle njihove ćerke.

U međuvremenu, pretnje koje su žene koje su svedočile protiv Jeličića dobijale preko društvenih mreža, a koje su bile jezive, utihnule su nakon što je Marija Lukić, prva žrtva koja je javno progovorila, sve prijavila policiji.

Marija je radila kao sekretarica predsednika opštine, a za „Blic“ je ispričala šta joj se sve događalo.

– Dve godine sam radila kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta. Nisam imala hrabrosti da sve prijavim policiji. Plašila sam se, pretio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić – rekla je Lukićeva.

Marija je ponudila i konkretne dokaze za svoju priču, skrinšotove poruka koje joj je slao Jutka.

„Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano“, piše u SMS-u koji je Jeličić poslao Lukićevoj krajem 2016. godine.

Ovaj čovek je svojoj sekretarici poslao više od 15.000 poruka!

Posle Marije, i druge žrtve seksualnog uznemiravanja i napastvovanja su se javile policiji i pokrenuta je istraga, koja je posle saslušanja Jeličića, kada mu nije određen pritvor, prebačana u sud u Kruševcu.
Foto: M. Cvetković / RAS Srbija

Jeličić je potom počeo da se sveti Mariji Lukić, i to tako što je prvo opština odlučila da ukloni frizerski lokal njenog muža koji na istoj lokaciji stoji pune 42 godine, a zatim je i sama Marija dobila otkaz, iako je imala ugovor o radu do kraja mandata skupštine opštine.

Kada je „Blic“ otkrio ovu aferu, Jeličić je za naš list izjavio da ništa iz krivične prijave nije tačno.

– Ja joj nikad ništa nisam slao. Taj telefon je stajao u stranci na punjaču i ona je sama sebi slala poruke. Ona je problematična. Tražila je da napreduje, ona je mene ucenjivala, tražila pet, deset hiljada evra – tvrdi Jutka.

Kada ga je nešto kasnije za napastovanje optužila i Snežana Bojić, žena koja je radila u biblioteci, Jeličić ju je nazvao ludom i tvrdio da je ona htela da zapali biblioteku…

 

Naprednjaci podeljeni, ljudi okreću Jutki leđa

U centrali SNS, čiji je Jeličić član od pre nekoliko meseci, kada je prešao iz Nove Srbije, juče niko nije odgovarao na pitanje „Blica“ kada će se odlučivati o njegovoj sudbini u stranci, iako nam je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ranije kazao da će Jutka biti izbačen ukoliko bude pokrenut krivični postupak protiv njega, što se u međuvremenu dogodilo.

– Kada je Jutka iz Nove Srbije prešao u SNS, pekao se vo na ražnju u Brusu, slavilo se. Danas je već druga priča. Samo najbliži saradnici, koji imaju neku korist od njega, ostali su uz Jutku, a mnogi su mu nakon ovog skandala okrenuli leđa – navodi izvor našeg lista iz ove stranke.

Naprednjaci u Brusu podeljeni su u dva tabora. Na čelu jednog je Jutka, a na čelu drugog bivši predsednik opštine Brus Slobodan Vidojević.

 

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply