Narkoman i alkoholičar osuđen na samo 3 godine zatvora zbog ubistva kolima radnika JKP Kruševac na svom radnom mestu!

„POMISLILA SAM NA RODITELJE SESTARA IZ NIŠA“ – Drogiran i pijan pokosio radnika JKP Kruševac na radnom mestu, i za to osuđen na SAMO TRI GODINE!
 Violeta Stanković sa slikom pokojnog supruga

Violeta Stanković sa slikom pokojnog supruga

Budimir Stanojević, prognanik sa Kosmeta, poginuo je 25. oktobra 2017. godine kada ga je udario „smart“ za čijim je volanom bio Slađan Đ. (29), koji je bio pod dejstvom alkohola (2,17 promila), marihuane i kokaina.

„Policija nam je javila da je Budimir poginuo te noći, 25. oktobra 2017. godine, i mi još ne verujemo da ga više nema – priča za „Novosti“ Violeta Stanojević iz Kruševca, supruga komunalnog radnika koga je prikleštio „smart“, dok je u trećoj smeni uredno čistio ulice.

Suđenje zbog ove tragedije počelo je u avgustu, a jedno od ročišta, kako se nezvanično saznaje, nije održano, jer je optuženi u međuvremenu uhvaćen za volanom u pripitom stanju.

Viši sud u Kruševcu objavio je u četvrtak prvostepenu presudu po kojoj se optuženi osuđuje na kaznu zatvora od tri godine, a izrečena mu je i dvogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilom.

U zatvorsku kaznu uračunava se i vreme provedeno u pritvoru, od 25. oktobra do 5. decembra 2017. godine. I Više javno tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe na presudu.

Unesrećeni Stanojevići izlaze na groblje i žale za Budimirom, koji je imao troje dece i tri unuka.

– Kada je pročitana presuda, pomislila sam na našu porodicu, ali i na roditelje iz Niša koji su izgubili dve mlade ćerke, Milicu i Mariju, koje su kao i još jedan čovek stradale, kada ih je kolima pokosio pijani vozač – komentariše Violeta, dodajući da im komšije u selu Trmčare kod Kruševca nisu dozvolile da pokleknu tokom minule godine.

– Naša država mora da promeni zakon, pa sve ostalo!

Jer, kako kaže, strože kazne možda bi spasle mnoge živote.

M. B, suvozač optuženog, prošao je sa povredama glave, desne ruke, kuka, dva slabinska pršljena, dok je Stanojević, koji se nalazio iza FAP teretnjaka JKP „Kruševac“, praktično bio pribijen za zadnji deo tog vozila. Z

adobio je smrtonosne povrede zbog „višestrukog preloma karličnih kostiju sa rascepima obe zajedničke bedrene arterije, potpunog otkinuća desne potkolenice, rascepa tkiva slezine, jetre, nagnječenja tkiva oba plućna krila, što je dovelo do naglog prestanka disanja i rada srca“.

Preživeo Pogrom, umro na ulici

Budimir Stanojević, dugogodišnji radnik JKP „Kruševac“, preživeo je martovski pogrom 2004. godine na Kosmetu, ali je morao da napusti rodnu grudu i Lipljan, i otpočne novi život sa porodicom i suprugom Violetom, sa kojom je bio u braku 28 godina. Radio je 13 godina noćnu smenu, da bi se preko dana bavio poljoprivredom.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply