Naprednjaci i demokrate u ratu zbog oftalmoloških usluga

Gužva ispred MZ za prijem kod očnog lekara

„Rat“ naprednjaka i demokrata oko besplatnih oftalmoloških usluga u kampanji. Dok jedni sumnjaju da se za 54 sekunde može odrediti dioptrija, drugima smeta pozivanje na „zdrav razum“.

Gužva ispred MZ za prijem kod očnog lekara

Besplatni oftalmološki pregledi, koje je SNS po mesnim zajednicama organizovala od 19. do 26. februara, izazvali su svojevrsni rat saopštenjima, u kojem se naprednjacima suprotstavila koalicija Demokratska stranka – Nova stranka. Konkretno, opozicija ovakvo ponašanje ocenjuje kao nedopustivo, dodajući da se u izbornoj kampanji koriste metode koje „vređaju zdrav razum“…

– Takozvani „očni pregled“, koji organizuju u neadekvatnim prostorijama po mesnim zajednicima, sveli su se na najružniju kupovinu glasova – ističu u koaliciji „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“. – I laiku je dovoljno da, gledajući snimke na lokalnim televizijskom kanalima, zaključi kako se ne radi o pregledu po propisanoj medicinskoj proceduri, već o najgrubljoj improvizaciji.

I, dok se demokrate pitaju kakav je to oftalmološki pregled kada lekar – za samo tri sata – pregleda čak 200 pacijenata i odredi im dioptriju, što znači da je svakom čoveku posvetio samo po 54 sekunde, dotle naprednjaci „zahvaljuju“ koaliciji oko DS na pažljivom praćenju njihovih aktivnosti koje, tvrde, sprovode isključivo za dobrobit građana.

– S obzirom na to da se, bez prava, pozivate na „zdrav razum“, ne možemo a da vas ne pitamo gde vam je bio taj zdrav razum kada ste u kampanji vodili ljude na kupanje o trošku države, odnosno iz državne kase plaćali autobuse, gorivo i ručkove – odgovaraju iz Gradskog odbora SNS, dodajući da je sredstva za akcije prikupljalo samo članstvo.

Opozicija je uzvratila pozivajući institucije kompetentne za oblast medicine – Ministarstvo zdravlja, Srpsko lekarsko društvo, Udruženje oftalmologa Srbije, direktora Zdravstvenog centra i posebno očne lekare – da zaustave, kako kažu, farsu i brukanje njihove časne profesije.

„Poslednji metak“, ipak, stigao je iz tabora naprednjaka, koji tvrde da se građani dobro sećaju akcija koje je SNS organizovala mnogo pre izbora – poput priprema đaka za polaganje prijemnih ispita, pomoći starim i nemoćnim licima, kontrola krvnog pritiska – podsećajući da Srpska napredna stranka praksu besplatnog pružanja zdravstvenih usluga sprovodi već pet godina!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply