Napredak uprkos upozorenjima na Karaburmi sa kombinovanim timom izgubio od OFK Beograda

Ne vredi… Ni zaključci sa poslednje sednice Izvršnog orbora Zajednice Jelen Super lige, ni ultimativno upozorenje direktora elite, na dan utakmica, nisu bili dovoljni.

Napredak je izveo kombinovanu ekipu protiv OFK Beograda, direktno prekršio član 13 Propozicija takmičenja i ugrozio regularnost takmičenja! Cirkus traje pred očima čitave Srbije…

Nenad Lalatović, šef struke Kruševljana, najavio je dva dana uoči meča, a u subotu i potvrdio u praksi nameru da na Staroj Karaburmi izvede kombinovanu ekipu.

Čak devetoricu novih imena u odnosu na poslednju utakmicu i pobedu nad Slobodom izdiktirao je mlađani, trener u usponu, prošle subote.

Uz rokadu na golu, posle koje je šansu dobio Dalibor Milenković, na klupi su ostali Stevan Luković, Nenad Gavrić i Nemanja Vidaković. Za Ivana Miloševića, Dušana Mićića, Regana i Nikole Trujića nije bilo mesta ni na klupi, baš kao i za prvog golmana Nemanju Krznarića!

Jedino je opravdano van stroja bio požuteli Srđan Dimitrov. A među starterima u šest dana samo dva ista prezimena – Udovičić i Janičić.

Ako duel sa Slobodom nije reprezentativan uzorak, možda bi sastav Napretka protiv Partizana, pod Bagdalom, mogao da donese jasniji odgovor. A kruševački tim od 22. aprila i 10. maja razlikovao se čak u – sedam prezimena. Za golmana Milenkovića, Frimponga, N. Miloševića, Milankovića, Božovića, Vukmirovića i Bajića, takođe, nije bilo mesta među starterima protiv crno-belih.

Da sve, ipak, ne ostane na pukoj priči mogao bi da posvedoči i, slučajno izabran, duel Napretka i Spartaka iz 21. kola. Ni tada nije bilo mnogo razlike – dva tima Kruševljana razlikovala su se u osam prezimena. Od prvog minuta igrali su samo Aškovski, Janičić i Bajić.

I na kraju, možda, i najbitnije: Napredak je i protiv Rada na Banjici imao samo četiri startera identična kao i u meču sa OFK Beogradom. Kruševljani su na teren Banjice istrčali 27. aprila, na Staroj Karaburmi su gostovali 13 dana kasnije. Protivnicima, Radu i OFK Beogradu, baš kao i Erama, s početka priče, gorelo je pod nogama.

A za protivnika su imali samo formalno isti tim.

Vredi li pominjati da i posle subotnjeg duela neće biti reakcije s najodgovornijeg mesta, iz Zajednice Jelen Super lige? Zaključci su prazno slovo na papiru, baš kao i propozicije…

O težini reči suvišno je govoriti…

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply