NAPADAČ NA FUDBALERE DOBRO POZNAT POLICIJI: Nasilnik igraču FK Napretka prišao s leđa, pa ga BOKSEROM UDARIO U GLAVU!

NAPADAČ NA FUDBALERE DOBRO POZNAT POLICIJI – Nasilnik igraču „Napretka“ iz Kruševca prišao s leđa, pa ga BOKSEROM UDARIO U GLAVU

Ibrahim Ndiaje povređen kada mu je napadač prišao s leđa i udario bokserom u glavu Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Nikola D. (30) iz Kruševca koji je uhapšen jer je udario Ibrahima Ndijaea fudbalera „Napretka“, od ranije je poznat policiji po nasilničkom ponašanju i alkoholizmu. Ovaj Kruševljanin, najverovatnije metalnim bokserom, zadao je u nedelju uveče u parku u blizini stadiona, nekoliko udaraca u glavu Ndijaeu.

Kako nezvanično saznajemo, huligani su te večeri oponašali hod Ibrahima Ndijaea iz Senegala i Semjela Bahe iz Kameruna, dobacujući im kako ružno hodaju i sve vreme prateći ih kroz park.

Zbog te vrste omalovažavanja, reagovao je Ndijae koji je sa njima ušao u verbalni sukob. Prema nezvaničnim iformacijama, čim se fudbaler okrenuo ka njima, fizički je napadnut.

Tada je uhapšeni Nikola D. bokserom udario nekoliko puta Ndijaea s leđa, u predelu temena glave i naneo mu posekotine zbog kojih mu je kasnije ukazana pomoć u Urgentnom centru u Kruševcu.

Ndiaje je srećom prošao sa lakšim telesnim povredama. Nezvanično se pominje da je policiji rekao da ne veruje da je napadnut na rasnoj osnovi.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Kako saznajemo, napadači su prema nezvaničnim informacijama lokalni nasilnici koji su poznati ljudima iz Napretka i njihova imena su dostavljena policiji.

Baha je prošao bez povreda, a u policiji je dao izjavu kao svedok događaja. Senegalac, kao i njegov kolega iz Kameruna i dalje su nedostupni su za medije.

Ibrahim Ndijae je već šest sezona u kruševačkom klubu i pravi je ljubimac navijača. Naučio je srpski jezik, a posebno ga vole zbog toga što posle svakog gola ljubi grb „Napretka“ na dresu.

U ponedeljak su obojica igrača saslušani u policiji kako bi opisali napadače. Par sati nakon završetka saslušanja, policija je i uhapsila jednog napadača iz Kruševca.

 

Trener FK „Napredak“: To je napad siledžije

Trener FK “Napredak” Milorad Kosanović koga smo zatekli na stadionu u Kruševcu neposredno pred sastanak sa igračima, za “Blic” je rekao da kada je čuo ko je u pitanju, nije mogao da veruje, jer su „Baha i Ibra čista i poštena ljudska bića“. Kosanović ne misli da je ovo bio napad na rasističkoj osnovi.

– To je bio napad siledžije, bitangi, napadnut je Ibra, dečko koga ovde zovu Ibro Srbine, koji je ovde šest godina, koga ceo grad voli. Jednostavno ljudi misle da imaju pravo da maltretiraju koga hoće, jer svi prolaze nekažnjeno – napominje trener Kosanović.

Dvadesetpetogodišnji Ibrahim Ndijaje je u kruševački Napredak došao krajem 2012. godine. On je Kruševac napustio 2017. kada mu je istekao ugovor, ali se vratio početkom 2018. Semjuel Baha Regis je iz Kameruna, a za Napredak je zaigrao u julu prošle godine. Ima 22 godine.

Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/hronika/napadac-na-fudbalere-dobro-poznat-policiji-nasilnik-igracu-napretka-iz-krusevca/h40ycfj

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply