NAMEŠTA li se aukcija RTK?! Procena vrednosti RTV Kruševca bezobrazno niska!

Dve trećine zaposlenih odlazi iz medija u Rasinskom okrugu

Kroz socijalne programe, iz tri medijske kuće u Rasinskom okrugu, za koje je Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za prodaju, otići će 90 radnika, odnosno dve trećine ukupnog broja zaposlenih, rečeno je danas agenciji Beta u tim medijskim kućama.

Dve trećine zaposlenih odlazi iz medija u Rasinskom okrugu

 

Iz regionalne Radio-televizije Kruševac za socijalni program se opredelilo 57 od ukupno 89 radnika, u Radio-televiziji Trstenik 20 od 30 zaposlenih, dok Radio-televiziju Brus napušta 13 od ukupno 18 zaposlenih.

Po podacima koje je Agencija za privatizaciju objavila u javnim pozivima za privatizaciju, najnižu procenjenu vrednost kapitala ima regionalna RTV Kruševac – 13.922 evra, RTV Brus je procenjena na 18.965 evra, a RTV Trstenik vredi 28.988 evra.

Vrednost RTV Kruševac je znatno opala nakon prelaska na digitalno emitovanje, sigurno za desetak miliona dinara. Sada naši analogni predajnici, stubovi, oprema, ne vrede ništa“, kazao je agenciji Beta direktor RTV Kruševac Đorđe Kovačević.

Dodao je da je to jasno rečeno proceniteljima i da je cena pala i zbog toga što prethodnih godina nije bilo investicija koje su predviđene programom, kakva je kupovina novog predajnika.

Procenjena vrednost od 13.922 evra, koju je navela Agencija za privatizaciju, ujedno je i početna cena u nadmetanju za kupovinu RTV Kruševac, a prijave za licitaciju se podnose do 7. avgusta.

Direktor RTV Trstenik Jovan Marinković je objasnio agenciji Beta da će nakon sprovođenja socijalnog programa u toj kući ostati 10 radnika, od kojih su dva na bolovanju, dok odlazi svih sedmoro zaposlenih na radiju.

Ta medijska kuća se prodaje po početnoj ceni od 28.988 evra, zainteresovani mogu da se prijave do 30. jula, a ponude se otvaraju 3. avgusta.

RTV Brus suočava se sa sličnim problemima, jer toj kući ostaje pet zaposlenih. Vrednost te kuće procenjena je na 18.965 evra, a na prodaju će biti ponuđena po početnoj ceni od 10.051 evra. Kupci mogu da se prijave do 3. avgusta, a ponude se otvaraju deset dana nakon toga.

Sa druge strane Radio Ćićevac će, odlukom Skupštine Opštine, biti preregistrovan i postati Poslovni centar. U tom preduzeću ostaće desetoro zaposlenih koji su do sada radili na radiju.

„Ostajemo da poslujemo kao javno preduzeće, ali menjamo šifru delatnosti, bićemo Poslovni centar i radićemo više poslova od kojih očekujemo da ćemo moći da obezbedimo prihode“, objasnila je agenciji Beta doskorašnja direktorka Radio Ćićevca Vesna Radosavljević.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply