Naloženo hapšenje i privođenje Milutina Jeličića Jutke koji se nije pojavio na zadnjem ročištu na sudu zbog navodne bolesti, a svakodnevno je u političkoj predizbornoj kampanji!

SUD NALOŽIO PRIVOĐENJE JUTKE: Nije se pojavio na suđenju, samo advokat došao na prvo ročište

Jutka Foto: YoutubePrintscreen/Insajder Video

Šešelj u sudnici u ulozi Jeličićevog pravnog savetnika

Suđenje Milutinu Jelečiću Jutki, smenjenom prvom čoveku opštine Brus, zbog seksualnog uznemiravanja sekretarice Marije Lukić, odloženo je za 19. jun, a naloženo je i njegovo privođenje ukoliko se ni tog datuma na pojavi u sudu.

Pred Osnovnim sudom u Kruševcu još pre početka zakazanog suđenja okupio se veliki broj žena koje su došle da podrže Lukićevu dok se Jutka ni na ovom ročištu nije pojavio. Suđenje je inače u završnoj fazi i prema dosadašnjim najavama do kraja meseca se očekuje presuda. Danas je trebalo da odbrana i tužilaštvo iznesu završne reči.

Ispred suda je bio veliki broj žena koje drže plakate podrške za Mariju – „Stop seksualnom uznemiravanju žena“, „Pravda za Mariju – „Žena hrabrost“ samo su neki od transparenata koje nose žene ispred suda u Kruševcu.

Optuženi Jeličić još se nije pojavio na suđenju, ali je došao njegovo advokat Zoran Golubović.

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od 15.000 SMS-a koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

Suđenje je počelo krajem 2018. godine, ročišta su više puta odlagana zbog izostanka advokata odbrane, ali i navodnih zdravstvenih problema Jeličića. Jutka je na suđenju tvrdio da je ceo ovaj postupak pokušaj njegove političke diskreditacije.

Ostala je zabeležena i njegova izjava da je sa njegovog službenog telefona bilo ko mogao da šalje poruke.

Sudski proces nije počeo u Kruševcu, nego u Brusu. Naelektrisana atmosfera ispred suda pretila je nekoliko puta da preraste u fizički obračun Jutkinih pristalica i organizacija koje su došle kako bi pružile podršku Mariji Lukić.

Marija kaže da je mnogo teže bilo dok se suđenje odvijalo u Brusu, gde je sudija bio „pod Jeličićevom kontrolom“ zbog Jutkinih rodbinskih i prijateljskih veza s predsednicom suda.

U julu 2019. odlukom Vrhovnog kasacionog su“,da suđenje je prebačeno u Kruševac. Pritisci su, kako tvrdi Marija, kulminirali pojavljivanjem Vojislava Šešelja u sudnici u ulozi Jeličićevog pravnog savetnika, iako je optuženi prethodno imao pravni tim od pet advokata. Sud to nije dozvolio, ali je haški osuđenik nastavio da dolazi na ročišta.

Jeličić je tokom suđenja, koje traje više od godinu dana, negirao sve optužbe, a prijave koje je, pored Marije Lukić, protiv njega podnelo još šest žena nisu ni dospele do suda jer ih je tužilac odbacio zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza.

Izvor: SrbijaDanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/sud-nalozio-privodenje-jutke-nije-pojavio-na-sudenju-samo-advokat-dosao-na-prvo-rociste-2020-06-10

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply