ŠEST lica, među kojima su Zoran Jotić-Jotka (64), Kruševljanin koji je važio za dugogodišnjeg šefa ovdašnjeg podzemlja i njegov blizak saradnik Igor Gajić-Gaja (46), saslušani su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu nakon hapšenja zbog osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo proganjanje, saznaju “Novosti”.

Protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava, a samo saslušanje svih osumnjičenih satima je trajalo u tužilaštvu.

– Nakon iznetih odbrana osumnjičenih, Osnovnom sudu stavljen je predlog za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana i to prema svim osumnjičenima – navodi za “Novosti” zamenik javnog tužioca Saša Avramović.

Jotić i Gajić, kao i M.N. (25), V.P. (25) i I.P. (23) iz Kruševca, i S.Z. (43) iz Beograda sumnjiče se da su u protekla dva meseca pratili 24 godišnju ženu, suprugu 39 godišnjeg muškarca, koji je, kako se sumnja, bio u sukobu sa Jotićem. Za krivično delo proganjanje predviđena je novčana ili trogodišnja zatvorska kazna, a u slučaju eventualnog ugrožavanja života ili zdravlja oštećene ili bližnjih oštećene strane, predviđena kazna iznosi do pet godina zatvora.

Sada pritvoreni Jotić i Gajić su krajem prošlog avgusta bili u pritvoru zbog sumnje da su umešani u ubistvo Dejana Stankovića-Ždrokinca (71) prošlog juna u Kruševcu, ali su pušteni posle par meseci.
Kao neposredan izvršilac ubistva Stankovića, ali i njegovog sina, Vojina Stankovića (41) mesec dana radnije, sumnjiči se Stefan Radulac-Žuti (26), koji je priveden prošle nedelje u Banjaluci. U trenutku privođenja, kod sebe je imao lična dokumenta pod imenom Stefan Nikolić.