Najviše obolelih od Korona virusa u poslednje vreme u Brusu, u Kruševcu 295 osobe zaraženo Covid 19 virusom, ima li još postelja na Infektivnom odeljenju Kruševačke bolnice?!

KORONA U RASINSKOM OKRUGU – U Kruševcu 295 zaraženih, najviše novoobolelih u Brusu
Krusevac01 krug bolnice foto s.milenkovic Foto: S. Milenković / RAS Srbija

U protekla 48 sata u Rasinskom okrugu evidentirana su još četiri slučaja virusa korona, pa tako ukupan broj zaraženih od ove opake bolesti iznosi 442.

Novi pozitivan pacijent je potvrđen u Kruševcu i sada lista iznosi 295 lica. Dva nova zaražena lica su iz Brusa (gde je najveće povećanje u poslednje vreme), što čini ukupno 49, a jedan je iz Varvarinu, gde je do sada ukupno inficirano 27 lica.

Ostao je nepromenjem broj obolelih od korona virusa u ostalim opštinama Rasinskog okruga i to: u Aleksandrovcu 54, Ćićevcu 10 i Trsteniku 7.

Prema rečima dr Dragana Vuksanovića, direktora Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, epidemilološka situacija u Rasinskom okrugu je na nivou proseka Republike i nije zabrinjavajuća.

Postavlja se pitanje i logično je razmišljanje, ako je ovoliko zaraženih i svakodnevno raste broj zaraženih, ima li mesta na Infektivnom odeljenju bolnice u Kruševcu? S obzirom da nema zvaničnog obraćanja rukovodstva Opšte bolnice Kruševac o broju pacijenata i broju zauzetih i slobodnih kreveta, često je razlog ćutanja prikrivanje trenutne situacije, bojazan građana Kruševca je oprevdan!

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply