Najnovija ograničenja rada za trgovce i ugostitelje u Kruševcu, zbog preteće epidemiološke situacije

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Nova ograničenja rada za trgovce i ugostitelje u KruševcuNIS01 Kafici u Nisu poceli sa radom foto Branko Janackovic

Štab za vanredne situacije grada Kruševca doneo je nove odluke u skladu sa epidemiološkom situacijom i predstojećim vremenskim uslovima, a prva među njima se odnosi na ograničenje rada trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Kruševca, ograničenje rada će se odnosti i na tržne centre, markete, kafiće, barove, restorane, hotele, hotelske restorane, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i ostale zatvorene objekte.

Radno vreme u zatvorenim objektima je do 23 sata, dok će rad u otvorenim prostorima – baštama, biti ograničen do 1 sat posle ponoći,uz, kako se navodi, strogo poštovanje svih epidemioloških i sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Srbije.

„Nalaže se i striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim ustanovama, koje propisuju nadležni organi, a uz nadzor nadležnih inspekcijskih organa“, navodi se u odlukama Štaba za vanredne situacije Kruševca, koje potpisuje graodnačelnica Jasmina Palurović.

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Mere podrazumevaju i nastavak pojačanog inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada.

Od početka epidemije kovida-19 potrvđen je kod 1.493 osobe u Rasinskom okrugu, izlečeno je 1.415, a prema zvaničnim podacima, preminula su 53 pacijenta.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zbog-epidemioloske-situacije-nova-ogranicenja-rada-za-trgovce-i-ugostitelje-u/dmh700x
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply