Najavljeno potpisivanje ugovora sa nemcima o izgradnji fabrike na Aerodromu!

Potpisuje ugovor sa Nemcima za 1.200 radnih mesta: Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Nemci potpisuju ugovor o izgradnji fabrike u Kruševcu – Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović najavio je da će 22. oktobra u Vladi Srbije biti potpisan ugovor sa nemačkom kompanijom „Kromberg&Šubert“ o izgradnji fabrike u Kruševcu.

Potpisuje ugovor sa Nemcima za 1.200 radnih mesta: Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Potpisuje ugovor sa Nemcima za 1.200 radnih mesta: Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

– Potpisivanje ugovora je planirano za 22. oktobar u Vladi Srbije. To će biti „krovni ugovor“. Imamo nekih manjih problema oko definisanja početka realizacije radova jer imamo novo pismo o namerama investitora. Pokušaćemo da manje građevinske radove započnemo u ovoj godini – istakao je Nestorović.

Otvaranje fabrike za proizvodnju kablova za auto-industriju je planirano za 2017. godinu, a biće zapošljeno 1.200 radnika. U drugoj fazi razvoja, „Kromberg & Šubert“ zaposliće još 1.300 radnika.

Planirano je da nova fabrika bude locirana na lokaciji Stari aerodrom, preko puta ulaza u Vaspitno-popravni dom, pored puta Kruševac – Brus, i da zauzima površinu od 20.000 kvadrata.

Provobitno je potpisivanje ugovora bilo najavljeno za drugu polovinu jula, potom za kraj avgusta, ali je iz nepoznatih razloga odlagano.

„Kromberg & Šubert“ je porodična firma nastala još 1906. godine. Sada zapošljava 50.000 ljudi, a svoje fabrike ima na 30 lokacija u svetu, gde proizvodi kablove za automobilsku industriju, isključivo za kompanije nemačkog porekla.

Japanska kompanija „Yazaki“, koja ima sličan proizvodni program kao i „Kromberg&Šubert“, je pre nekoliko dana objavila da će svoju fabriku u Srbiji graditi u Šapcu. U najužoj konkurenciji je bio i Kruševac ali su Japanci izabrali Šabac jer Kruševac nije imao zemljište u svom vlasništvu koje bi im ponudio.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply