Najavljena izgradnja novog velikog fudbalskog stadiona u Kruševcu!

Gradnja novog stadiona u Kruševcu najavljena za 2021.

Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Novi fudbalski stadion u Kruševcu na mestu sadašnjeg terena FK Jedinstvo na Starom aerodromu trebalo bi da počne da se gradi sledeće godine, najavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Stadion će ispunjavati zahteve propisane UEFA uredbom o infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4.
Prema njegovim rečima biće izgrađen stadion sa terenima, tribinama, terenima za trening i sadržajima kao što su svlačionice, komercijalni sadržaji, administracija, mediji, VIP, tehničke sobe.
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje projekat pripreme tehničke dokumentacije, finansiran od Vlade Republike Srbije, uz sufinansiranje Grada Kruševca.
Na sastanu sa predstavnicima lokalne samouprave, bilo je reči i o rekonstrukciji bazena i sale Soko, planovima za dalji razvoj individualnog i kolektivnog, rekreativnog i profesionalnog sporta u gradu, navodi se na sajtu Grada.
Planirana je rekonstrukcija kompletnog terena FK Borac iz Bivolja (zemljani radovi su u toku, zatim sledi postavljanje tribina oko terena, stubova i reflektora). FSS i FSRO obezbedili su sredstva za postavljanje veštačke trave. Takođe, planirano je i sređivanje prostorija Bele boce.
Podsetimo, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u avgustu 2019. najavio je izgradnju još jednog stadiona u Kruševcu.
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply