Najavljena izgradnja velikog tržnog centra u Kruševcu, vrednost 15 miliona evra, na lokaciji Starog aerodroma!

Kompanija Nepi investira i u Kruševcu – Izgradnja tržnog centra vrednog oko 15 mil EUR počinje u 2017.

foto: Pressmaster/shutterstock.com

Nakon Novog Sada i Kragujevca, kompanija Nepi najavljuje i investicije u Kruševcu.

Kako za eKapiju potvrđuje menadžer Nepi-a Nemanja Savčić, kompanija je kupila parcelu od oko 2,7 hektara na lokaciji Stari aerodrom u Kruševcu, a u narednih mesec dana očekuje se početak realizacije projekta, odnosno pribavljanje dozvola. Gradnja bi, prema očekivanjima, trebalo da krene tokom 2017. godine.

Nepi je za plac u Kruševcu izdvojio blizu 294 miliona dinara.

– Posle Kragujevca i Novog Sada, odlučili smo da ulažemo i u Kruševcu, koji je veoma značajan privredni centar ovog dela Srbije. Izgradićemo moderan ritejl park od oko 10.000 m2, gde očekujemo veliki broj internacionalnih zakupaca, koji se već interesuju za ovaj projekat – kaže Savčić za eKapiju, dodajući da se otvaranje prvih radnji može očekivati već tokom 2018.

Naš sagovornik ističe izuzetnu saradnju sa kruševačkom lokalnom samoupravom, zahvaljujći kojoj, kako kaže, očekuje veoma efikasnu realizaciju.

Vrednost investicije je između 12 i 15 mil EUR, a tačan iznos znaće se u daljim fazama razvoja projekta. Zasad postoji koncept, a kako naš sagovornik podseća, izrada projekta za ovako značajane investicije je uvek zahtevan zadatak.

Tik uz budući Nepi-ev ritejl park u Kruševcu, uskoro će graditi i Lidl. Ta kompanija je kupila drugi plac koji je Grad ponudio na lokaciji Stari aerodrom, na licitaciji održanoj u septembru. Lidl je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, za parcelu od oko 1 ha platio oko 105 miliona dinara.

Kako je ranije najavljeno, Nepi će u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara izgraditi tržni centar vredan čak 60 mil EUR. U pitanju je projekat koji Novosađani sa nestrpljenjem očekuju, jer će nadomak Spensa, uz mnogobrojne butike, biti smešten i bioskop, kuglana i drugi sportsko-rekreativni sadržaji.

Južnoafrička kompanija Nepi u vlasništvu ima 40 tržnih centara širom Afrike, ali i u Evropi. U Srbiji su postali poznati posle kupovine TC Plaza u Kragujevcu.

Izvor: eKapija

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply