Najavljen izvoz bicikli iz Kruševca za Holandiju

planet_bajk

Tri kompanije, jedna domaća, kruševački proizvođač bicikli „PLANET BAJK“ i dve strane, Tajvanska „AKORD ENTERPRAJZ“  i Holandski „MEGA BAJK“, spremne da zajednički  investiraju u povećanje  proizvodnje dvotočkaša u ovdašnjim pogonima

 

planet_bajk

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić primio je predstavnike kruševačkog preduzeća za proizvodnju bicikli „PLANET BAJK“, tajvanske kompanije“ AKORD ENTERPRAJZ KORPOREJŠN“ i  holandske „MEGABAJK“ koje su najavile zajedničko investiranje na povećanju proizvodnje dvotočkaša u pogonima u Kruševcu.

Po rečima direktora „Planet bajka“ Đorđa Miačića, planira se investicija od oko pola miliona evra za dupliranje proizvodnje što bi omogućilo značajniji plasman dvotočkaša na holandsko tržište. Bicikle iz Kruševca visokog su kvaliteta i „MEGABAJK“, rekao je predstavnik te kompanije Endrju Fortan, želi da ih u većoj meri ponudi holandskom tržištu.

Politika Grada Kruševca je da podrži domaće i strane kompanije koje ulažu u ovu sredinu i donose nova radna mesta, tako što će maksimalno olakšati administrativnu proceduru. Vašim dolaskom podiže se rejting grada u investicionim krugovima i verujemo da će podstaći i privući i druge svetske komapnije da ulažu u Kruševac, izjavio je tom prilikom gradonačlenik Gašić.

Trenutno kruševački „PLANET BAJK“ , rečeno je na prijemu, proizvodi oko 40 hiljada bicikli, četvrtina se izvozi na strana uglavnom tržišta susednih zemalja. Investicijom od oko pola miliona evra, kako je najavljeno, proizvodnja bicikli bi se duplirala kao i broj radnika u proizvodnim pogonima.

Izvor:RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply