Najava sednice Skupštine OKS-a 3. aprila u Kruševcu

VII-Sednica-IO-OKS

Godišnja sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije biće održana 3. aprila u zgradi Gradske uprave u Kruševcu, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora ove organizacije. Prateći dobru praksu iz prethodnog olimpijskog ciklusa i ideju da Olimpijski komitet Srbije svoje aktivnosti realizuje širom naše zemlje, postignut je dogovor sa lokalnom samoupravom da Grad Kruševac bude domaćin sednice – objavljeno je na zvaničnom sajtu OKS-a.

VII-Sednica-IO-OKS

Članovi Izvršnog odbora OKS usvojili su konačnu brojčanu prijavu za Mediteranske igre u Mersinu. Srbiju će u Turskoj predstavljati 160 sportista u 24 sporta, a uz sva službena lica i sudije, Misija Olimpijskog komiteta brojaće 234 člana.

Predsednik Komisije za programska pitanja Nebojša Ilić informisao je članove Izvršnog odbora da će na Letnjem EYOF-u koji će se od 14. do 19. jula 2013. održati u Utrehtu (Holandija), Srbiju predstavljati za sada sigurnih 50 sportista iz 7 sportova, kao i da će se kvalifikaciono takmičenje za odbojkaške selekcije (mušku i žensku) održati u aprilu mesecu.

Izvršni odbor OKS razmatrao je i usvojio predlog finansijskog izveštaja za 2012., kao i finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2013. i uputio Skupštini OKS na usvajanje.

Na predlog Komisije za programska pitanja, Izvršni odbor OKS doneo je odluku da kajakaški trener Dušan Ružičić bude kandidat OKS za program Olimpijske solidarnosti „Olimpijska školarina za trenere 2013/2014“.

Imajući u vidu da je između dve sednice Vaterpolo savez Srbije obavestio Izvršni odbor OKS da Velibor Sovrović više ne obavlja funkciju predsednika ovog saveza, a imajući u vidu da je članstvo u Izvršnom odboru OKS vezano za obavljanje funkcije predsednika ili generalnog sekretara u matičnom savezu, članovi Izvršnog odbora su na današnjoj sednici u skladu sa Statutom OKS doneli odluku da Veliboru Sovroviću prestaje članstvo u Izvršnom odboru OKS.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply