Najava italijana – Investiranje u privredu Kruševca

Italijanske kompanije imaju interes da dođu u Kruševac i investiraju u proizvodnju, izjavio je danas Pjero Pekorari, jedan od vlasnika “SAI” grupe koja u svom sastavu ima 30 kompanija i godišnji prihod od preko 150 miliona evra.

Pekorari, čija je firma “Facma” već potpisala pismo o namerama sa kruševačkom industrijom mašina i komponenti “14.oktobar” o proizvodnji ili montaži hidrostatičkih traktora različitih dimenzija, kazao je Tanjugu da im je poznat kvalitet radne snage u Srbiji, a činjenica da se može izvoziti u Rusiju sa određenim olakšicama je veoma značajna.

– U ovom trenutku teško je proizvoditi u Italiji sa ciljem da se izvozi u EU, zato je jedan od naših zadataka da u Evropi pronađemo državu u kojoj je moguće organizovati proizvodnju – kazao je Pekorari čije firme izvoze u 50 zemalja sveta.

On je dodao da, između ostalog, sa „14.oktobrom“ želi da napravi zajedničko preduzeće koje bi po tehnologiji italijanske kompanije „Facma“ proizvodilo traktore, male traktore i motokultivatore.

Predsednik kompanije „Mira Italia“ Danijelo Banjoli, čija je firma takođe potpisala sporazum sa „14.oktobrom“, rekao je Tanjugu da veruje u tržište Srbije i da je interes i namera te firme da se organizuje proizvodnja sa kruševačkim preduzećem.

– Naš pristup poslu je da proizvodimo u zemljama koje su potencijalna tržišta, a verujem da Srbija i zemlje u okruženju to jesu – istakao je Banjoli.

Osim kompanija „Facma“, SAI, „Mira Italia“ i „Euromat“, za ulaganje u Kruševac zaintresovana je i još jedna italijanska firma koja se bavi proizvodnjom hladnjača.

Kako je Tanjugu rekao gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, investicija u prvih šest meseci iznosila bi million evra i to bi bila prva inicijalna ulaganja.

– Sve te firme imaće apsolutnu podršku lokalne samouprave, dozvole se neće čekati kao pre godinu dana, vise od 365 dana, a na raspolaganju će im 24 časa biti Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – rekao je Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply