Najava gradonačelnika: Redovna isplata porodiljama

Redovna isplata trudnicama - Bratislav Gasic

U izjavi za medije, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić istakao je da će porodilje sa teritorije grada Kruševcu sutra dobiti tri zaostale isplate po pet hiljada dinara, a u narednom periodu dinamika će biti normalizovana.

Redovna isplata trudnicama - Bratislav Gasic

– Ti isti što su nas napadali, pre tri godine su doneli odluku da se porodiljama isplaćuje mesečna naknada od 10.000 dinara tokom godinu dana.

To je u ranijem periodu bilo jako malo i na bazi toga, mi smo planirali i i sredstva za ovu godinu (30 miliona). Ovaj iznos, na našu sreću, pokazao se nedovoljnim.

Grad Kruševac ima novca i isplatiće sve zaostale naknade, a jedini problem je prebacivanje sredstava sa jedne budzetske pozicije na drugu, kako bi obezbedili deficit od 40 miliona dinara (ukupno 70).

Još od sutra, iz obavezne rezerve isplatićemo po 5.000 dinara porodiljama za tri meseca – april, maj i jun (ukupno 15.000 dinara), a razliku – nakon rebalansa budzeta. Sve do zadnjeg dinara biće izmireno i ući će se u redovnu dinamiku isplate – obrazložio  je gradonačelnik Bratislav Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply