Tema je nagrada za kalendar, a pričali o Pozorištu za decu!

kalendar

Radovan Vučković grafički dizajner iz Kruševca autor jednolisnog kalendara čiji je naručilac Kruševačko pozorište, dobitnik je prve nagrade na sedamanestoj izložbi najlepših kalendara, čestitki i poslovnih poklona u Novom Sadu, istaknuto je na konferenciji za novinare u pozorištu. Ovom prilikom bilo je reči i o osnivanju Pozorišta za decu u bioskopu Evropa.

kalendar

Radovan Vučković od 2000. godine učestvuje na Izložbi u Novom Sadu, osvojio je mnogobrojne nagrade a sa Kruševačkim pozorištem kao naručiocem dvanaest. Ove godine konkurencija je bila lošija a broj učesnika manji. Bilo je sedamdeset radova iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Ovom prilikom upravnik pozorišta Branislav Nedić istakao je da je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić već najavio da će grad omogućiti pozorištu otvaranje profesionalnog Pozorišta za decu u bioskopu Evropa. Prostor je u vlasništvu grada i u fazi restitucije, koristi ga Kulturni centar Kruševac koji takođe hoće da osnuje pozorište za decu na ovom mestu.

-Sa pomenutom ustanovom u kulturi ne želimo razmirice već dobru saradnju u cilju stvaranja profesionalnih predstava za decu u čijem interesu svi radimo – rekao je upravnik pozorišta Branislav Nedić.

Naša ideja o osnivanju Pozorišta za decu je dugogodišnja i svakako bi tu mogli da pokažu talenat i polaznici Dramske sekcije Kulturnog centra Kruševac gde deca i dalje treba da se edukuju i igraju u dečjim predstavama istakao je Nedić, podsetivši da u pozorištu na repertoaru imaju sedam profesionalnih predstava za decu koje su uvek izuzetno posećene ali i nagrađene na Festivalima pozorišta za decu.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply