Na spisku tehnoloških viškova 78 prosvetara u Rasinskom okrugu

Na spisku tehnoloških viškova 78 prosvetara u Rasinskom okrugu

Na spisku tehnoloških viškova 78 prosvetara u Rasinskom okrugu

Na spisku tehnoloških viškova 78 prosvetara u Rasinskom okrugu

Na listi tehnoloških viškova u Rasinskom okrugu je 78 radnika u nastavi i u vannastavnim angažovanjima, rečeno je agenciji Beta u Uniji sindikata prosvetnih radnika u Kruševcu, sindikatu kome pripadaju skoro sve škole u tom gradu.

„Podaci pokazuju da je najviše profesora engleskog – 14, sedam profesora fizičkog, po pet geografičara i profesora likovnog te po četiri profesora informatike, matematike, muzičkog i srpskog, a istovremeno se na listi sa nepunim radnim vremenom nalazi 180 zaposlenih u školama i vaspitno obrazovnim ustanovama u Rasinskom okrugu“, rekao je Beti predstavnik USPRS-a Predrag Gašić.

Gašić, koji je i član radne podgrupe Školske uprave Kruševac za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti, podsetio je da je u Rasinskom okrugu tokom prošle školske godine preuzimanjem rešeno pitanje 41 zaposlenog u prosveti, koji su tada delimično ili potpuno ostali bez norme i dodao da je tokom ovog septembra rešeno još 19 takvih slučajeva.

Rekao je i da Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije apeluje na direktore da zahteve rešavaju u zakonskom roku kako bi proces preuzimanja i ukrupnjavanja norme bio uspešno sproveden.

„S obzirom na to da direktori pojedinih škola nisu u potpunosti poštovali rokove za razmatranje predatih zahteva radnika i apelujem da se to ne ponavlja i ne vrši opstrukcija procesa preuzimanja kako bismo i ove školske godine, kao i prethodne, uspešno realizovali ovaj odgovoran zadatak“, kazao je Gašić.

Da je saradnja u okviru pomenute radne podgrupe dosada bila dobra potvrđuje, kako je rekao, to što u prošloj školskoj godini nije bilo ni jednog nerešenog slučaja raspoređivanja tehnoloških viškova.

autor: MIM

izvor: Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply