Na Specijalnoj Olimpijadi Palestrini članovi osvojili 4 medalje

Palestra

Na desetim zimskim igrama Specijalne Olimpijade, koje su od 26. januara do 5. februara održane u južnokorejskom gradu Pjongčangu, članovi Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“ iz Kruševca, kao članovi reprezentacije Srbije osvojili su četiri medalje

Palestra

Na desetim Zimskim igrama Specijalne olimpijade u Južnoj Koreji, nastupilo je preko tri hiljade sportista iz 123 zemlje sveta. Srbiju je predstavljalo njih dvanaestoro, a trećinu reprezentacije činili su Kruševljani: Slavica Mojsilović, Ksenija Radenković, Goran Krsmanović i Žarko Lekić.

Naši sportisti osvojili su 17 medalja, osam u alpskom skijanju i devet u nordijskom trčanju. Članovi kruševačke „Palestre“, Goran Krsmanović i Žarko Lekić prigrabili su četiri medalje: Krsmanović dva srebra u spustu i slalomu, a Lekić dve bronze u spustu i veleslalomu.
Prezadovoljni smo osvojenim medaljama, mada nismo očekivali, s obzirom na to da je konkurencija bila izuzetno jaka – kaže predsednica „Palestre“ i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, Mirela Milojević. – Za nas je ovo veliki uspeh, najveći koji smo mogli da očekujemo. Južna Koreja je jedan drugi svet, tehnika je toliko napredovala, gostoprimstvo naroda je bilo dirljivo, nosimo lepe utiske sa ceremonije otvaranja i zatvaranja, promotera Specijalne olimpijade, tog zdravstvenog programa koji prati tako veliko takmičenje, jednom rečju oduševljeni smo organizacijom.

Naša sagovornica posebno izdvaja ljubaznost predsednika Specijalne olimpijade Timoti Šajver Kenedija, kao i promotere Jao Minga, Nađu Komaneči i druge sportske zvezde, koji su se trudili da sve vreme budu sa sportistima.
Valja istaći i da je najviše uspeha među srpskim olimpijcima imao Milan Jovančić, koji je osvojio dve zlatne medalje u slalomu i veleslalomu.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply