Na sajmu pčelarstva izložen prošlogodišnji med

pcelari-sajam

Ovogodišnjhi sajam meda u Kruševcu okupio je samo osmoricu izlagača od velikog broja plečara, koji su svoje pčelinje proizvode plasirali ispred hotela „Rubin“.

pcelari-sajam

 

-Ova godina je kao u poljoprivredi i za pčelare totalno omanula. Ostali smo i bez meda, priča Milan Bekrić iz Kruševca, koji se pčelarstvom bavi punih 45 godina. On kaže da ne pamti da je na sajmu pčelinjih proizcoda bilo manje meda nego sada.

 

Izložen je uglavnom bagremov i livadski med i prodaje se po ceni od 800 dinara, a Milan Bekrić savetuje da je bolje ne ispitivati kako prepoznati pravi med, već ga kupovati kod poznatog pčelara, što je sigurna garancija.

– Ali, jedna od sigurnijih metoda za prepoznanvanje pravog meda je da se med zahvati u kašičicu i podigmne uvis i da se nit ne kida, kaže Bekrić.

Na sajmu je izložena samo prošlogiodišnja zaliha, jer ovogodišnjeg meda nema. Ono što je izloženo je u kristalisanom stanju .

Na sajmu su samo trojica izlagača iz Kruševca, a preostalih petorica su iz Niša, Zaječara, Soko Banje i Stalaća. Milan Bekrić kaže da njegova pčelinja društva uzgaja u selu Ploča iznad Aleksandrovca, a paša su im obronci planina Željin i Kopaonik.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply