Na Jastrepcu tokom planinarskog pešačenja preminuo muškarac u 45. godini

Muškarac, kome je danas pozlilo na planini Jastrebac, preminuo je, potvrđeno je u kruševačkoj policiji.


Jedna osoba preminula je u petak, oko podneva, na vrhu Sokolov kamen na planini Jastrebac poviše Kruševca prilikom rekreativnog planinarenja.

U pitanju je četrdesetpetogodišnji muškarac koji je sa grupom rekreativaca krenuo na uobičajenu planinarsko-pešačku rutu. Prema nezvaničnim informacijama, njemu je na planinarskoj, mapiranoj stazi, nedaleko od vrha Sokolov kamen na nadmorskoj visini od 1.025 metara, najpre pozlilo, pretpostavlja se usled infarkta, potom se srušio na zemlju i na žalost preminuo.

Gorska služba spasavanja je o ovoj nesreći telefonom obaveštena oko podneva i odmah je svoju ekipu spasilaca uputila prema planinskom vrhu. Ubrzo su na lokaciju pristigli pripadnici policije i lekari hitne pomoći, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice.

Iako se gotovo sa sigurnošću može konstatovati da je u pitanju prirodna smrt nesrećnog planinara, više detalja biće poznato nakon policijske istrage i obdukcije.

(Mondo/Novosti)

Izvor: Kurir.rs

Link: https://www.kurir.rs/crna-hronika/3596731/nije-mu-bilo-spasa-detalji-smrti-planinara-45-na-sokolovom-kamenu-tokom-novogodisnjeg-uspona

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply