Mrkonjić zloupotrebio položaj – Bekutin koncert plaćen preko firme Mrkonjićevog pomoćnika

Koncert Ane Bekute i Ace Lukasa u Aleksandrovcu organizovan je preko firme “Beoton”, čiji je osnivač i donedavni vlasnik Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. Kako je “Blic” pisao, koncert je organizovan tako što je Mrkonjić, koji je u emotivnoj vezi sa Bekutom, obećao čelnicima opštine asfaltiranje puteva u zamenu za plaćanje nastupa.

Partneri u ljubavi i poslu: Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta

Opština Aleksandrovac platila je 2.941.000 dinara za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa, koji je održan u aleksandrovačkoj Hali sportova 14. februara, povodom Dana opštine.

Na pitanje “Blica” kako komentariše uslovljavanje ministra Milutina Mrkonjića koji je obećao milione za asfaltiranje ulica u Aleksandrovac, uz uslov da opština prihvati organizaciju koncerta Ane Bekute i Ace Lukasa, Novica Adamović, zamenik predsednika opštine, odgovorio je da u tim razgovorima nije učestvovao i dodao da je opštinska delegacija koju su činili Dragan Blagojević, predsednik opštine, i Ljubomir Vučković, direktor opštinske Direkcije, bila u Ministarstvu i da je Mrkonjić zaista obećao milione.

– Da bi nešto uzeo, moraš i da daš. Ljubomir Vučković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, i ja bili smo 11. januara u Ministarstvu saobraćaja, gde nam je ministar Mrkonjić predložio da prihvatimo organizaciju koncerta, a zauzvrat obećao da će za asfaltiranje ulica i puteva aleksandrovačke opštine Ministarstvo saobraćaja izdvojiti više od 130 miliona dinara – rekao je pre nekoliko dana Dragan Blagojević, predsednik opštine.

PROČITAJ JOŠ:  Demokratska stranka traži istragu povodom prisluškivanih telefonskih razgovora kriminalaca u kojima se spominje i Bratislav Gašić

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da su navodi kako je nagovarao čelnike opštine Aleksandrovac da organizuju koncert Ane Bekute „čista glupost“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply