Momak i devojka iz Kruševca oborili rekord u dužini poljupca

Na petoj po redu manifestaciji „Poljubi me“ održanoj na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji, zaljubljeni par iz Kruševca Irena Alurac i Đorđe Božić, oborili su rekord ljubeći se 1 sat 20 minuta i 34 sekunde, dosadašnji rekord iznosio je 1 sat 8 minuta i 44 sekunde.

– Mi već peti put učestvujemo na ovoj manifestaciji i napredujemo iz godine u godinu. Do sada smo osvajali treće, zatim drugo i sada prvo mesto. Ovo je zaista lepa i romantična manifestacija koja je okupila i veći broj vrnjčana i njihovih gostiju.Zahvaljujemo se organizatorima na divnom ambijentu ukrašenom balonima i divnoj publici koja nas je bodrila“, rekla nam je Irena Alurac posle manifestacije.

Najstariji par Rada i Slobodan Šibak iz Vrnjačke Banje koji imaju 78 godina i ljubili su se kažu kao u mladim danima, dok je najatraktivniji par bio Dragana Stevanović i Dino Zec iz Kraljeva. Turistička organizacija je dodelila nagradu i za par koji je došao iz najudaljenijeg mesta, ovoga puta bili su to Žaklina Mitrović i Ivan Zdravković iz Lebana.

Direktor vrnjačke Turističke organizacije Ivan Trifunović nam je rekao da je na Mostu ljubavi učestvovalo 15 zaljubljenih parova iz cele Srbije, nadajući se da će naredna manifestacija biti Međunarodna. Trifunović je na početku manifestacije uručio poklon vrnjačkom bokseru olimpijcu Aleksandru Drenovaku koji je i otvorio ovu manifestaciju.

Most ljubavi“ je jedan od simbola najveće banje u Srbiji. Priča kaže da su se negde pred Prvi svetski rat baš tu zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja, koje je sudbina brzo razdvojila. Relja je, kao vojnik, stigao do Grčke gde je upoznao novu ljubav i zaboravio na tužnu Nadu koja ga je nestrpljivo čekala. Nesretna učiteljica umrla je mlada i tužna. Ostale devojke, potresene Nadinom sudbinom, a u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali.

Prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj Banji, ovu priču je čula Desanka Maksimović i napisla jednu od svojih najlepših pesama „Molitva za ljubav“.

Izvor: Rasina

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply