Misteriozna smrt vojnika kod Kruševca: Poginuo na samo 100 metara od kuće, u 5.50 ujutru pronašli ga mrtvog u potoku

Ivan je radio kao profesionalni vojnik i u ovom selu logorovao sa svojom četom iz Kruševca

Foto: Profimedia, Sciencephoto RM

Ivan Milenković iz Malog Golovoda kod Kruševca nastradao je u sredu ujutru kada je pao s visine od pet metara u potok u selu Dvorane. Ivan koji je radio kao profesionalni vojnik u ovom selu logorovao sa svojom četom iz Kruševca.

Meštanima ovog sela nije nepoznato da viđaju vojnike jer se vrlo često dešava da po nekoliko dana budu pored potoka ili u obližnjoj šumi na obuci. Milan Radovanović živi nekih stotinak metara od mesta gde se dogodila nesreća. Duž obale potoka u šatorima je bila smeštena vojska, a oko njih žičana ograda.

– Na jednom mestu je moguće izaći kroz ogradu. Možda je nesrećni vojnik tu nekako prošao. Ne znam – objašnjava Radovanović.

Za sada je poznato da je desetar Milenković tokom noćnog odmora napustio logorsku prostoriju i da je nađen u sredu u 5.50 ujutru bez znakova života u rečici Bistrica. Komandant Kopnene vojske formirao je komisiju za ispitivanje uzroka nastanka vanrednog događaja.

U kruševačkom naselju Male Golovode, u dvorištu ispred porodične kuće Ivana Milenkovića, veliki broj rođaka i komšija došao je da izjavi saučešće. Jer, njegova porodica i on su bili poštovani.

Pre tri godine izgubio majku 

– Strašno. Pre tri godine, u martu, izgubio je majku, moju sestru. Sada nema više ni Ivana i to samo tri dana posle rođendana – priča Ivanova tetka Zorica u bolu i tugom za sestrićem.

Ivan je u porodičnoj kući živeo sa suprugom Tamarom, dvoje male dece, i rođenom sestrom, koja se spremala za udaju. Tamara radi kao spremačica u Prvoj tehničkoj školi u Kruševcu.

Nakon što joj je svekrva preminula koja je u toj školi radila ko spremačica, direktor škole im je izašao u susret, i Tamara je nastavila da radi taj posao – kaže jedan od rođaka.

Otac Ljubiša im je ostavio kuću nakon što mu je supruga preminula i preselio se u selo. Zatekli smo ga u neverici da nema više njegovog sina Ivana.

– Šta da vam kažem? Ovo nije moguće – tihim glasom, spuštenog pogleda, sa suzama u očima rekao nam je Ljubiša.

U uniformi 16 godina

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, nastradali vojnik Ivan Milenković u uniformi je već skoro 16 godina u 246. bataljonu ABHO. Obavljao je dužnost vozača motornog vozila u okviru realizacije planske aktivnosti logističkog obezbeđenja dnevno-noćnog kondicionog marša svoje jedinice.

(Telegraf.rs/Blic)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply