Miodrag Đidić se ne plaši od Dragana Đilasa

miodrag djidic

Na sednici Izvršnog odbora DS-a, bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović, isključen je iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora o vraćanju poslaničkog mandata. Petrović, čiju odbranu je izneo pravni tim, u kome je bio i doskorašnji lider kruševačkih demokrata Miodrag Đidić, najavio je žalbu Statutarnoj komisiji

miodrag djidic

Nakon Odbora u Kruševcu, ceh za loše izborne rezultate demokrata platio je i Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i potpredsednik stranke, u vreme vladavine Borisa Tadića. Da li je reč o revanšizmu ili odluci novog rukovodstva na čelu sa Draganom Đilasom da u stranku, koja je činila stožer vlasti u prethodna dva mandata, unese svežu krv, pokazaće vreme. Tek, Petrović, u čijem pravnom timu se našao i Miodrag Đidić, koji je u poslednjih desetak godina bio siva eminencija političke scene Kruševca, očito je kažnjen zbog velikog odliva glasača nekada vladajuće partije u Srbiji.
U izjavi za Radio televiziju Kruševac, odluku o izbacivanju Petrovića, Đidić ocenjuje kao skandaloznu.

Apsolutno pravo na mandat imaju narodni poslanici, pa i Dušan Petrović, koji nema obavezu prema stranci i to je jasno definisano Ustavom. Odluka stranke je protivzakonita.

On nije želeo da komentariše način na koji Dragan Đilas vodi stranku, ali je odluku o uvođenju privremenih mera u Kruševcu ocenio kao jako lošu.

Kruševački odbor godinama je bio jedan od najboljih u Srbiji i nije smeo da bude raspušten zbog loših rezultata na prethodnim izborima. To je još jedan u nizu loših poteza rukovodstva DS-a.

Na pitanje da li se, zbog bliskosti sa Dušanom Petrovićem i činjenice da je označen kao glavni krivac za katastrofalan rezultat demokrata u gradu na poslednjim izborima, plaši eventualnog isključenja iz stranke, Đidić je odgovorio odrečno.

Nisam se plašio ni režima Slobodana Miloševića, pa ni sada Dragana Đilasa. Još uvek sam član Demokratske stranke, a ako se to promeni, obavestiću vas.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply