Ministru Bratislavu Gašiću uručena povelja Malog Zvornika

Vojska je već sutra u Kladovu sa više od 500 vojnika, sa svim mogućim mašinama koje imamo. Porušeni mostovu, kao što su preostala dva u Malom Zvorniku su širom Srbije. Ništa ne držimo na lageru i sada da nam neko zatraži pontonski most – nemamo ga. Sve činimo da do kraja zime očistimo Kolubaru gde ima preko 60 metara dubine pod vodom.

Ovo je u Malom Zvorniku rekao ministar odbrane Bratislav Gašić, primajući opštinsku povelju, priznanje za doprinos normalizaciji života u ovom delu Podrinja, povodom Dana opštine.

Zahvaljujući se, ministar je istakao da je on samo prvi među jednakima i da su pripadnici Vojske Srbije nesebično radili više od dva meseca alternativni put kojim se Mali Zvornik može snabdevati u slučaju novih klizišta na magistralnom putu, pored starog mosta.

– Građani treba da znaju da nisu zaboravljeni jer smo dali sve od sebe da im pomognemo. “Putevi Srbije” ovde završavaju popravku puteva, a “Srbija gas” će za koji dan sanirati oštećen gasovod. Jedina sredstva koja možemo uputiti ovoj opštini je refundacija novca koji su potrošili iz sopstvenog budžeta. Mali Zvornik je među pet najugroženijih opština i dobro je što su i sami smogli snage da rešavaju probleme i da ne čekaju državu – kazao je ministar Gašić.

Pored njega, povelja opštine, koja se dodeljuje kao poseban oblik društvene zahvalnosti za postignute rezultate i značajna ostvarenja u nauci, proizvodnji, prosveti, zdrtavstvenoj zaštiti, sportu i drugim oblastima društvenog života od interesa za opštinu Mali Zvornik, dodeljeno je i Nebojši Spasenoviću, članu Opštinskog kriznog štaba i Predragu Spasojeviću, profesoru razredne nastave iz Amajića.

Opština je dodelila i plakete Milomiru Samardžiću, rukovodiocu građevinskim mašina iz Velike Reke, Slavku Prodanoviću, potpukobnik Vojske Srbije iz Kraljeva, Policijskoj stanici Mali Zvornik, Jovanu Laziću, diplomiranom inženjeru mašinstva iz Malog Zvornika i Stanojki Ignjatović, glavnoj sestri u malozvorničkom Domu zdravlja.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply