Ministarstvo odbrane Srbije potpisalo ugovor sa Trajalom vredan 98 miliona dinara!

trajal korporacina jpg

Ministarstvo odbrane Srbije i „Trajal korporacija“ iz Kruševca potpisali su ugovor o nabavci novih zaštitnih sredstava za potrebe Vojske Srbije vredan 98 miliona dinara.

 

trajal korporacina jpg

Ugovor podrazumeva isporuku 2.800 gas maski, zaštitnih odela, čarapa i ostalih sredstava, rečeno je novinarima nakon potpisivanja ugovora.

„‘Trajal’ je u ovoj godini dobio ukupno 124 miliona dinara od Vojske Srbije, dok je prošle godine to bilo oko 90 miliona dinara“, kazao je novinarima Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora i obišao pogone dve fabrike u okviru Korporacije.

Ministar je kazao je da je „Trajal“ za potrebe Vojske Srbije od 2013. godine do danas isporučio opremu vrednu oko 250 miliona dinara.

Tokom protekle dve godine, kako je dodao, značajno je poboljšano stanje gas maski i zaštitinih odela, a plan je da se naredne godine nastavi obnavljanje opreme, jer je, kako je rekao, 35.000 gas maski u vojnim magacinima bilo neupotrebljivo.

Gašić je kazao da je ove godine za Vojsku Srbije nabavljeno 48.000 pari čizama, da su zalihe goriva pune i da su pripadnici Vojske ove godine dobili po dve uniforme.

„Trajal korporacija“ se nalazi na spisku 17 strateških preduzeća koja su pod zaštitom države do sredine naredne godine, ima 1.164 radnika, polovina radi u dve gumarske fabrike, a polovina u dve namenske (vojne) koje bi, prema planu, trebalo da udju u sistem odbrambene industrije.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply