Ministarki privrede Anđelki Atanasković uručena je nagrada za menadžera godine

Ministarki Atanasković nagrada za menadžera godine

(Foto: Printskrin/Youtube)

Ministarki privrede Anđelki Atanasković uručena je nagrada za menadžera godine koju, tradicionalno, za ostvarene rezultate u prethodnoj godini dodeljuje Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kruševac.

Zahvaljujući na priznanju, Atanasković je istakla da joj je ono utoliko draže što dolazi od RPK, odnosno od privrednika koji dobro poznaju lokalni privredni ambijent i poslovanje privrednih subjekata, prenosi sajt Ministarstva privrede.

– Zahvaljujući pravovremenom i adekvatnom reagovanju države sačuvali smo vitalnost privrede u prošloj godini, likvidnost kompanija, nije bilo zatvaranja fabrika, niti otpuštanja radnika – rekla je Atanasković.

Ona je istakla i da u ovoj godini Ministarstvo privrede nastavlja sa podrškom privredi.

– U budžetu je za podsticaj privredi izdvojeno 17,6 milijardi dinara, od čega za podsticaje za direktne investicije nešto više od 15 milijardi dinara, oko 1,6 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u cilju lokalnog i regionalnog privrednog razvoja i 2 milijarde dinara za podršku razvoju preduzetništva – rekla je Atanasković.

Prema njenim rečima, posebno treba napomenuti da, kada je reč o podršci malim i srednjim preduzećima, ministarstvo od ove godine pokreće Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade.

– Cilj nam je da iskoristimo potencijale ženskog preduzetništva, kao i da stimulišemo mlade da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju Srbije – rekla je Atanasković.

Izvor: Ekapija.com

Link: https://www.ekapija.com/news/3134951/ministarki-atanaskovic-nagrada-za-menadzera-godine

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply