Ministar zdravlja Republike Srbije obišao zdravstvene ustanove Rasinskog okruga

Ministar zdravlja posetio je i Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove

 Foto: Ministarstvo zdravlja

Foto: Ministarstvo zdravlja

MINISTAR zdravlja dr Zlatibor Lončar posetio je danas Dom zdravlja Kruševac i obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima, Velikom Šiljegovcu i ambulantu Balšićeva u Kruševcu.

Pored toga, ministar zdravlja posetio je i Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu od izuzetne važnosti za unapređenje čitavog zdravstvenog sistema.

Foto: Ministarstvo zdravlja

– Od prvoga dana radimo na uspostavljanju efikasnog zdravstvenog sistema, čije su usluge kvalitetne ali i dostupne svakom građaninu. Zato pored izgradnje velikih kliničkih centara i bolnica, ulažemo u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih objekata primarnog sektora, poput ambulanti u Rasinskom okrugu koje smo danas obišli. A koliki značaj ta ulaganja imaju najbolje pokazuje podatak da u ove tri ambulante svoje kartone ima više od 25.000 građana. Svi oni zaslužuju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao i građani u bilo kojem većem gradu naše zemlje, i zato ćemo nastaviti sa ulaganjima – istakao je Lončar.

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Foto: Ministarstvo zdravlja

Foto: Ministarstvo zdravlja
Izvor: Ministarstvo zdravlja RS
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply