Ministar zdravlja nastavio obilazak domova zdravlja širom Srbije, posetio i Kruševac

Ministar zdravlja nastavio obilazak domova zdravlja širom Srbije
Lončar obilazi domove zdravlja Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar u okviru redovnih aktivnosti posetio je danas domove zdravlja u Ćićevcu, Varvarinu, Brusu i Kruševcu, kao i Opštu bolnicu u Kruševcu.

Obilazak zdravstvenih ustanova ministar zdravlja iskoristio je za razgovor sa zdravstvenim radnicima kao i pacijentima, u cilju daljeg unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga kao i boljeg funkcionisanja navedenih ustanova.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Ministar Lončar se i ovoga puta detaljno i direktno upoznao sa uslovima i organizacijom rada, kadrovskom strukturom i potrebama zdravstvenih ustanova, u kontekstu predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.

Ministar zdravlja istakao je da je uočljiva razlika u organizaciji kao i uslovima rada među domovima zdravlja, koja je posledica rada i sposobnosti menadžmenta ovih zdravstvenih ustanova kao i visine ulaganja lokalnih samouprava u iste, tokom prethodnih godina.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

– Naš je cilj da obiđemo sve domove zdravlja širom zemlje, da napravimo realnu analizu njihovog funkcionisanja i organizacije rada, kao i njihovih mogućnosti i potreba, kako bismo dodatno unapredili nivo zdravstvenih usluga koje pružaju građanima, kada preuzmemo nadležnost nad njima – istakao je ministar zdravlja.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply