Ministar Vanja Udovičić obišao sportske terene u Kruševcu i Kraljevu, kako bi se uverio da se pravilno koriste!!!

Udovičić posetio sportiste Kraljeva i Kruševca – Prethodno, ministar i gradonačelnica su obišli sportske terene u Rasadniku.

Foto: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru redovnog obilaska lokalnih klubova širom Srbije, obišao je danas sportiste u Кraljevu i Кruševcu.

Ministar Udovičić je u Кraljevu posetio КК “Sloga”, a zatim obišao radove na Atletskom stadionu. Ministarstvo je u okviru projekta IPA 2015, u saradnji sa Evropskom unijom, omogućilo i izgradnju fiskulturne sale u OŠ ”Živan Maričić” u Žiči koju je Ministar danas obišao.

Želimo da se u Кraljevu organizuje što veći broj košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, ali i da Кraljevo konkuriše u budućnosti za organizaciju takmičenja u atletici. Mnogo se ulaže u sportsku infrastrukturu. Svi zajedno radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate, kao i da im stvorimo najbolje uslove za život i rad kako bi ostali u svom mestu” – istakao je ministar Udovičić.

Vanja Udovičić

 

Foto: Tanjug

Vodeći se idejom da sva deca, odnosno svi građani, treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom, u Кruševcu je u proteklih nekoliko godina otvoreno više multifunkcionalnih igrališta i teretana na otvorenom. Obilazeći sportske terene u naselju Vlado Jurić, ministar je prisustvovao i košarkaškoj utakmici.

PROČITAJ JOŠ:  Konferencija za štampu FK Trajala posle optužbe za nameštanje rezultata fudbalske utakmice

Posebno mi je drago što sam se danas uverio da su sportski tereni prepuni ljudi, posebno mladih. Grad Кruševac prepoznaje važnost sporta i bavljenja sportom i rekreacijom i upravo zbog toga uređenje sportskih terena predstavlja jedan od prioriteta u njihovom radu. Naš cilj je da svaki grad i opština ima što više igrališta i sportskih terena, da svaki sportista u Srbiji ima gde da trenira kako bi postigao vrhunske rezultate, jer svi smo u istom timu” – zaključio je ministar omladine i sporta.

(Telegraf.rs)

Link: https://www.telegraf.rs/sport/ostali-sportovi/3203106-vanja-udovicic-kraljevo-krusevac

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply