Ministar Vanja Udovičić obišao sportske terene u Kruševcu i Kraljevu, kako bi se uverio da se pravilno koriste!!!

Udovičić posetio sportiste Kraljeva i Kruševca – Prethodno, ministar i gradonačelnica su obišli sportske terene u Rasadniku.

Foto: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru redovnog obilaska lokalnih klubova širom Srbije, obišao je danas sportiste u Кraljevu i Кruševcu.

Ministar Udovičić je u Кraljevu posetio КК “Sloga”, a zatim obišao radove na Atletskom stadionu. Ministarstvo je u okviru projekta IPA 2015, u saradnji sa Evropskom unijom, omogućilo i izgradnju fiskulturne sale u OŠ ”Živan Maričić” u Žiči koju je Ministar danas obišao.

Želimo da se u Кraljevu organizuje što veći broj košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, ali i da Кraljevo konkuriše u budućnosti za organizaciju takmičenja u atletici. Mnogo se ulaže u sportsku infrastrukturu. Svi zajedno radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate, kao i da im stvorimo najbolje uslove za život i rad kako bi ostali u svom mestu” – istakao je ministar Udovičić.

Vanja Udovičić

 

Foto: Tanjug

Vodeći se idejom da sva deca, odnosno svi građani, treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom, u Кruševcu je u proteklih nekoliko godina otvoreno više multifunkcionalnih igrališta i teretana na otvorenom. Obilazeći sportske terene u naselju Vlado Jurić, ministar je prisustvovao i košarkaškoj utakmici.

Posebno mi je drago što sam se danas uverio da su sportski tereni prepuni ljudi, posebno mladih. Grad Кruševac prepoznaje važnost sporta i bavljenja sportom i rekreacijom i upravo zbog toga uređenje sportskih terena predstavlja jedan od prioriteta u njihovom radu. Naš cilj je da svaki grad i opština ima što više igrališta i sportskih terena, da svaki sportista u Srbiji ima gde da trenira kako bi postigao vrhunske rezultate, jer svi smo u istom timu” – zaključio je ministar omladine i sporta.

(Telegraf.rs)

Link: https://www.telegraf.rs/sport/ostali-sportovi/3203106-vanja-udovicic-kraljevo-krusevac

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply