Ministar kulture Petković u Kruševcu izjavio da ima odlične rezultate

Bratislav Petković

Ministarstvo kulture je uradilo više za sto dana, nego u prethodne četiri godine, izjavio je u Kruševcu ministar kulture Bratislav Petković.

Bratislav Petković

Bratislav Petković

Komentarišući pisanja medija da je lider SNS-a Aleksandar Vučić nezadovoljan njegovim radom, Petković je naveo da je njegovo Ministarstvo prvo predalo izveštaj o radu, koji je, kako je rekao, proverljiv i do koga svako može da dođe.

“Izveštaj postoji i ne može da bude negativan kada se vidi šta smo sve uradili, to je vrlo vidljivo i proverljivo. Tvrdim da je ovo Ministarstrvo, a ostavite pisanja žute štampe, uradilo više za 100 dana nego što je urađeno u prethodne četiri godine što se može i dokazati”, rekao je Petković.

Podsetviši da je u prethodnom periodu otvoren Muzej Vuka i Dositeja u Beogradu, koji je bio zatvoren desetak godina, ministar je najavio i otvaranje Muzeja Srpske pravoslavne crkve i nove zgrade Muzeja istorije Srbije sa stalnom postavkom.

Petković, koji je danas obišao Kruševačko pozorište, Narodni muzej, Crkvu Lazaricu i KUD “14. oktobar”, rekao je da će to Ministarstvo, preko Zavoda za zaštitu spomenika, pomoći da se u što kraćem roku živopiše Crkva Lazarica u Kruševcu, kao i da se uredi prilaz do Lazareve kule, u čijoj se blizini nalazi i Narodni muzej.

“Mislim da bi ovo trebalo da bude centar Srbije i predložio sam gradonačelniku da se za Vidovdan, 28. juna u Kruševcu okupi cela srpska vlada i da se napravi svečana sednica u opštinskom zdanju”,- rekao je Petković.

Petković je kazao i da će budžet Ministarstva kulture, koji iznosi 0,6 odsto od ukupnog budžeta, pokušati da raspodeli što pravednije.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić kazao je novinarima da je sa ministrom Petkovićem razgovarao i o otvaranju 3D bioskopa u tom gradu, rekavši da je ministar još pre šest meseci predložio da se o tome napravi ugovor o poslovno – tehničkom aranžmanu.

Ministar Petković je sa Gašićem obišao i budući park glumaca gde će, prema planu lokalne samouprave, biti postavljene zvezde poznatih Kruševljana.

Izvor: B92 net

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply