Bratislav Gašić intervju o Kruševcu posle njegovog odlaska sa mesta gradonačelnika

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da će se odlučni potezi Vlade koji su u ovom trenutku nepopularni pokazati kao jedino ispravni u dugoročnom smislu.

„Svoju novu funkciju ne shvatam kao privilegiju jer je to vreme politička prošlost, očekuje me veći i angažovaniji rad za Kruševac i Srbiju kako bi sa novim državnim timom napravili pomak i zakoračili u bolji život”, rekao je u ponedeljak Gašić novinarima u Kruševcu.

On je istakao da će kao što je na mestu gradonačelnika uložio sve svoje mogućnosti, vreme i napor u cilju boljeg života građana, to uraditi i na funkciji ministra.

„Na jednoj od konferencija za novinare rekao sam da će Kruševac dobiti ministra – i to vreme je došlo, posle 25 godina izborili smo se za to”, rekao je Gašić.

Dodao je i da će iskoristiti sve raspoložive zakonske mogućnosti i nadležnosti kako bi se Kruševac i dalje razvijao i bio u prvih četiri gradova Srbije.

Ovom prilikom predstavio je i plan rada novog rukovodstva koji će biti izabrano u sredu najavljujući infrastrukturne radove, završtak atletske staze, četiri trake prema Brusu, a jedan od ciljeva je i da Kruševac postane univerzitetski grad.

Kao strateške firme za Kruševac, Gašić je pomenuo 14. oktobar za koji je prioritetni zadatak pronalazak strateškog partnera. Objavio je i da je Trajal korporacija dobila status preduzeća u restrukturiranju dodajući da je hemijska industrija „Župa” obnovila proizvodnju.

Gašić je ostavku na mesto gradonačelnika Kruševca podneo prošle nedelje jer je predložen za ministra odbrane, a nju će u sredu razmatrati odbornici na sednici skupštine grada kada će biti izabrano i novo gradsko rukvoodstvo.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply