Miloš i Uroš Dimić, interesantna priča blizanaca o diplomi Pravnog fakulteta

Miloš i Uroš Dimić

Ovo je priča o Milošu i Urošu, blizancima koje profesor na Pravnom nije mogao da razlikuje – Blizanci Miloš i Uroš Dimić iz Kruševca na svojoj zajedničkoj Fejsbuk stranici su objavili neobičnu priču o danu kada su diplomirali na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Miloš i Uroš Dimić

Miloš i Uroš Dimić, Foto: Privatna arhiva

 

„Ovo je naša priča o danu kada smo diplomirali…

Studirali smo u Beogradu od jeseni 2004. do jeseni 2009. godine, a sudbina je htela da poslednji ispit polažemo istog dana, iz istog predmeta i kod istog profesora. Bio je to neopisiv doživljaj za nas.

Nakon junskog roka 2009. vratili smo se kući jer nam je ostalo nekoliko ispita do kraja studiranja, tako da nismo hteli da nastavimo da stanujemo u Beogradu, pa smo na ispite putovali i vraćali se kući uveče.

Tako smo 18. oktobra u ranu zoru zajedno seli u autobus i krenuli u Beograd sa ciljem da položimo ispit iz predmeta Radno pravo i stavimo tačku na godine napornog učenja i školovanja.

Nekoliko studenata je ulazilo u kancelariju profesora koji bi podelio pitanja i nakon nekoliko minuta pisanja koncepta, počelo bi usmeno izlaganje. Za to vreme profesor je nešto pisao i nije mnogo gledao studente, već je nakon našeg izlaganja uspisivao ocene u indeks studentima koji su položili.

Uroš je odgovarao pre Miloša i profesor mu je upisao ocenu sedam i predao indeks. Međutim, to je bio Milošev indeks, pošto je profesor na brzinu pogledao sliku i mislio da je to Urošev, a nije ni primetio da smo blizanci. Uroš mu je to odmah rekao, na šta se profesor zbunio, blago nasmejao, ali mu je očigledno bilo neprijatno što je pogrešio.

Odmah je precrtao ocenu u Miloševom indeksu i upisao sedmicu u Uroševom indeksu, a nakon što je Miloš završio izlaganje, dao mu je ocenu osam.

Što se nas tiče, nije ni morao da ispravlja grešku, samo smo želeli da zajedno diplomiramo, što smo tog dana i uspeli i vratili se kući kao pobednici.

Za tri dana je našim roditeljima bila godišnjica braka, pa je ovo bio savršen poklon za njih“.

Izvor: 24sata

Link: http://www.24sata.rs/ovo-je-prica-o-milosu-i-urosu-blizancima-koje-profesor-na-pravnom-nije-mogao-da-razlikuje/28246

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply