Milenko Mihajlović intervju (SSSS): Direktor Savremenog doma manipuliše radnicima

SAVREMENI-DOM[(000373)1

Turska kompanija ERSTE ne poštuje svoje ugovorne obaveze, bio je kategoričan u telefonskoj izjavi za Radio televiziju Kruševac generalni direktor Savremenog dom Nikola Vujović. Na ime kirije, kaže, duguju više od milion i 200 hiljada dinara, a tome treba dodati, ističe i dug prema radnicima i račun za struju. Sve to ističe Vujović navelo je radnike Savremenig doma da donesu odluku o blokadi fabričke kapije i spreče ulazak vlasnicima te kompanije u krug preduzeća ili iznošenje opreme i gotovih proizvoda

 

SAVREMENI-DOM[(000373)1

Razočarani smo ponašanjem rukovodstva Savremenog doma, kaže, vlasnik i direktor kompanije ERSTE Muarem Ozcan. Kompanija je početkom februara ove godine zakupila jednu halu i pilanu. Kada je inspekcija rada zabranila rad pilane, za taj deo stopiran je ugovor o zakupu, dok se za halu, gde se proizvodi PVC stolarija, redovno plaća kirija. Svi računi izmireni su za oktobar uključujući i plate za desetak radnika. On lično voli Kruševac, kaže Ozcan, prihvatili su ga ljudi i rukovodstvo ove sredine i planira da, pored Savremenog doma, deo proizvodnje prebaci i u slobodnu zonu.

Na vesto o blokadi fabričkih kapija reagovalo je i kruševačko Veće samostalnog sindikata. Poslovodstvo Savremenog doma manipuliše radnicima i odluka da se onemogući i zaustavi rad turske kompanije ERSTE, rezultat je i neodgovornog odnosa Agencije za privatizaciju prema preduzećima u restrukturiranju, ocenjuje poteze rukovodstva fabrike, predsednik kruševačkog samostalnog sindikata Milenko Mihajlović.

Veće će tražiti, kažu u sindikatu, i da se republička Vlade i Agencije za privatizaciju izjasne o radu rukovodstva ovog preduzeća i preduzmu konkretne mere na sanaciji prilika u ovom kruševačkom preduzeću, jer vesti koje stižu iz Savremenog doma loša su poruka o Kruševcu kao gradu sa značajnim potencijalima za privlačenje investitora.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply