Mičetov stadion kod bazena svečano otvoren za sportiste (FOTOGRAFIJE)

gasic-otvaranje-stadiona

Kruševac je od sinoć bogatiji za još jedno sportsko borilište. Nekadašnji stadion „Magareće livade“ kod kruševačkih bazena, kako je nezvanično nosio ime po gradskom većniku Žarku Anđelkoviću – Žaretu Magaretu, koji je deceniju unazad obećavao i nije uspeo da obnovi igralište, izgrađen je takoreći iz temelja. Zahvaljujući prevashodo bivšem gradonačelniku, a sada ministru Bratislavu Gašiću, stadion je obnovljen, nosiće naziv po legendarnom predsedniku Opštine Kruševac – Radomiru Mićiću Mičetu.

gasic-otvaranje-stadiona

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić, u pratnji gradonačelnika Kruševca Dragija Nestorovića, državnog sekretara u Ministarsvu omladine i sporta Predraga Peruničića, generalnih sekretara Fudbalskog i Atletskog saveza – Zorana Lakovića i Slobodana Brankovića, predao je na korišćenje dva fudbalska terena pod Bagdalom, koji će od kraja leta ove godine biti bogatiji za pravu atletsku stazu.

-Na početku svoga mandata na mestu gradonačelnika Kruševca, obećao sam da će se napraviti ovaj kompleks i evo danas posle 3 godine to je i ispunjeno. Nadam se da će se na ovim terenima stvoriti novi reprezentativci Srbije, koji će proneti slavu svoje zemlje i svog grada širom sveta, rekao je ministar Gašić, naglasivši da će se ovi tereni i čitav ovaj kompleks zvati „Mičetov stadion“ u spomen na čoveka koji je ovaj grad mnogo mnogo zadužio.

novosagradjeni-stadion

Gašić je potom svečano otkrio bistu Radomira Mićića Mičeta, nekadašnjeg prvog čoveka Kruševca i velikog privrednika, a zom činu prisustvovali su članovi porodice – ćerka Mirjana, zet Predrag, unuka Milena i unuk Nikola.

 

Fotografije nekadašnjeg stadiona „Magareće livade“ i tok izgradnje stadiona:

Stanje stadiona u Kruševcu

 

Stari stadion Magareće livade

 

Magareće livade stadion Kruševac

 

Aletski stadion u Kruševcu nekada

 

Izgradnja stadiona kod bazena

 

Izgradnja Mičetovog stadiona

 

Novi stadion kod bazena u Kruševcu u izgradnji

 

Postavljanje tribina za gledaoce na novom stadionu kod bazna

 

Postavljanje atletske staze kod bazena

 

Ugovoranje poslova oko stadiona kod bazena

 

Bazeni Stadion Magareće livade

 

Priprema stadiona sa veštačkom travom


Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply