Međunarodni festival humora i satire – 21. Zlatna kaciga

zlatna_kaciga

Obeležavanje 21. po redu Međunarodnog festivala humora i satire počelo je pozorišnim predstavama u Kulturnom centru. Centralana manifestacija održava se 1. aprila u bioskopu „Kruševac“.

zlatna_kaciga

U okviru Međunarodnog festivala humora i satire Zlatna kaciga, nastavnici Osnovne škole Jovan Popović iz Kruševca izveli su u Beloj sali KCK predstavu Ženske priče, po tekstu Duška Radovića. U okviru Zlatne kacige Kruševljane očekuje i predstava Ja predsednik.

Tradicionalno u ponedeljak 1. aprila na Svetski dan šale, uz Tamburaški orkestar Duleta Aleksića, na Trgu mladih od 17 do 19 časova poznati karikaturisti crtaju za vas. U Galeriji Bele sale KCK 1. aprila u 19 sati na otvaranju Izložbe nagrađenih i karikatura iz užeg izbora, Klasovo majstorsko pero dodeliće se Mileti Mići Miloradoviću, nagrada „Haskovski kaun“ Radoju Saviću i nagrade za mlade do 18 godina.

– Veoma smo zadovoljni što ove godine imamo 2 puta više radova nego prošle, i to iz 40 različitih zemalja, naglašava PR KCK Jelena Đorđević.

Centralana manifestacija održava se 1. aprila u bioskopu „Kruševac“, sa početkom u 20 sati.

Specijalni gost biće glumac i naš sugrađanin Marko Živić, otkriva nam ekskluzivno Jelena Đorđević.

Pored nagrada za karikaturu i pisanu formu, biće uručene prestižne festivalske  nagrade „Vitez od Čarapanije – Ser Hardi“ Radoslavu Pavloviću, a nagrada za životno delo ide u ruke režisera Srđana Dragojevića.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply