Maturantkinja Aleksandra Milojević svake nedelje osvaja po jednu medalju!

Svake nedelje po jedna medalja!

Svake nedelje po medalja za Aleksandru – Aleksandra Milojević, maturantkinja kruševačke Ekonomsko-trgovinske škole, najbolja je učenica u osamdesetogodišnjoj istoriji škole. U proteklih dvadeset dana osvojila je tri republičke medalje iz različitih predmeta.

Svake nedelje po jedna medalja!

 

Maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole u Kruševcu Aleksandra Milojević uspela je da osvoji pet republičkih nagrada, a sa prva tri mesta najuspešniji je matematičar u četrdeset godina dugoj istoriji nadmetanja mladih ekonomista Srbije.

 

Po broju priznanja izbila je na prvo mesto i u istoriji matične škole, koja obrazuje mlade ekonomiste skoro osam decenija.

Do sada je školski rekord držao njen rođeni brat Aleksandar. Ova učenica Ekonomsko-trgovinske škole, četvrta je generacija ekonomista u porodici Milojević. Roditelji Gordan i Dušan su diplomirani ekonomisti i bivši đaci ove obrazovne ustanove.

Aleksandra ima vremena za sve, donedavno je trenirala i odbojku ali je morala da prekine zbog obaveza oko takmičenja.

U četvrtom razredu plasirala se na čak tri nacionalna prvenstva, i to u razmaku od samo 20 dana, a trijumfovala je u osnovama ekonomija.

Aleksandra nije zapostavila ni druge predmete. Ne samo da će imati sve zaključene petice, već doslovce ni u jednoj rubrici u dnevniku nema upisanu četvorku.

Od porodične tradicije odstupiće samo po izboru fakulteta, biće jedina koja neće studirati ekonomiju, jer joj je želja da upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply