Marko Mišković je napustio FK Napredak, šta će biti sa klubom posle ukidanja vanrednog stanja? Da li će Crvena Zvezda moći da ispoštuje svoje obaveze prema Napretku?!

LIČNI STAV: Šta će biti sa Napretkom posle vanrednog stanja? Možda se i Zvezda smiluje – Prvi i verovatno najznačajniji trag vodi ka Crvenoj zvezdi! Šampion je dužan Čarapanima oko 400.000 evra na ime obeštećenja za Miloša Vulića i Aleksu Vukanovića

Kruševac je zbog sve većeg broja obolelih proglašen za jedno od žarišta virusa kovid 19, ali bez obzira na borbu sa nevidljivim i opakim protivnikom Napretkove pristalice, posle ostavke Marka Miškovića interesuje – šta će biti s klubom posle vanrednog stanja?

Da li će se prvenstvo nastaviti, manje im je bitno, a ta opcija sve više deluje kao besmislena, jer ipak su igračima posle ovolike pauze, a pitanje je koliko će još potrajati, potrebne nove pripreme.

Zanima sve, kojima je Napredak u srcu, hoće li klub uopšte opstati, jer bez finansijera to je – nemoguća misija!

Šta se u stvari dešavalo u periodu od 12. do 30. marta – ključno je pitanje, u kome se verovatno krije odluka o povlačenju predsednika u ostavci. Skupština u međuvremenu nije zasedala, pa je nije ni usvojila…

Prvopomenuti datum je dan održavanja izborne skupštine, na kojoj je Marko Mišković prihvatio da i u narednom četvorogodišnjem mandatu bude na čelu kluba, drugi je – dan kada je podneo ostavku.

Marko Mišković se već skoro dve godine javno ne oglašava, niko u klubu ne želi da priča van okvira onoga što piše u ostavci, ali uporno traganje se obično isplati i dovede do odgovora.

Jasno je kao vedar dan da ga je nešto povredilo ili je doživeo neku nepravdu, jer Čarapani su u fazi velike rekonstrukcije stadiona, angažovan je novi-stari trener Dragan Ivanović kako bi vratio Napredak na staze uspeha.

Prvi i verovatno najznačajniji trag vodi ka Crvenoj Zvezdi! Šampion je dužan Čarapanima oko 400.000 evra na ime obeštećenja za Miloša Vulića i Aleksu Vukanovića.

Očigledno veliki novac, čim ga crveno-beli ne isplaćuju, samim tim jasno i za Napredak ogroman!

Mogli bi Kruševljani da završe započetu investiciju na istočnoj tribini stadiona, plate pripreme za novu sezonu, angažuju pojačanja.

Doduše, možda šampion sada obraduje Čarapane i plati dug. Jer, uštedeli su u Zvezdi na platama igrača, koji su se odrekli značajnog dela primanja i red je da omoguće Napretku da nastavi normalno da funkcioniše.

Bez tog novca egzistencija je ugrožena, bez obzira na to odlazi li Mišković, ili će opet pozitivno odgovoriti na brojne apele da ostane uz Napredak.

U poslednjih osam godina Marko Mišković je isplaćao silna dugovanja, koja nisu bila predviđena slovom ugovora kad je preuzeo Napredak.

Ličnim sredstvima omogućio da kruševački superligaš opstane i ponovo postane respektabilan klub na srpskim prostorima.

Želeo je i da izvede Napredak u Evropu, doživeo spoticanja zbog kojih je pre dve godine podneo ostavku. Vratio se, nastavio da se bori.

Pravio i greške, ali ih i skupo, sopstvenim novcem plaćao za razliku od nekih koji su dobijali značajne donacije države.

Zvezda prva, s obzirom na to da je svojevremeno i nju finansirao, treba da bude korektna prema Napretku, odnosno Marku Miškoviću.

Ni više, ni manje od onoga koliko danas duguje. A, nisu crveno-beli jedini dužnici! I ne treba se onda čuditi, ako je finansijeru Čarapana „pukao film”.

Ne može ili neće, svejedno, stalno da zavlači ruku u džep i plaća Napretkove račune, a da dugovanja otpisuje!

Da li je Zvezda za sve kriva, od Marka Miškovića je nemoguće saznati, s obzirom da stalna poruka glasi da „mobilni pretplatnik nije trenutno dostupan”. Inače i ne daje izjave, ali, sve ukazuje da – jeste!

Piše: Sanja Milutinović

Izvor: Sportski Žurnal

Link: http://www.zurnal.rs/komentar/95389/licni-stav-sta-ce-biti-sa-napretkom-posle-vanrednog-stanja-mozda-se-i-zvezda-smiluje?lang=lat

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply