Mala Kruševljanka Teodora pronašla novac i odnela ga u policiju

malateodoranaslanovac

Tokom šetnje sa bakom, sedmogodišnja Teodora Milošević iz Kruševca pronašla 8.200 dinara na ulici i odmah otišla u policiju. – Ne znam čije su to pare, ali da ih opet nađem, isto bih uradila, jer tako treba – kaže Teodora za S media portal.

malateodoranaslanovac

U vreme sveopšte pohlepe i odsustva moralnih normi, nadu da ipak nije sve crno daju primeri običnih ljudi koji nisu zaboravili na čast i poštenje, i čiji gestovi bi mogli da budu primer ljudskog ponašanja i dostojanstvenog življenja.

„Domaći zadatak“ danas je dala Teodora Milošević iz Kruševca, učenica prvog razreda OŠ „Dragomir Marković“ koja je, šetajući sa bakom Ljiljanom Čabrić, pronašla 8.200 dinara nasred ulice. Kako novac nije bio u novčaniku, devojčica nije znala kome on pripada, pa je zajedno sa bakom otišla pravo u policiju.

Pare na raskrsnici

Teodora i ja smo se vraćale iz kupovine, i ona je na raskrsnici videla hrpu novčanica – priča za S media portal Ljiljana Čabrić, ponosna baka. – Uzviknula je: ’Bako, vidi pare!’. Sticajem okolnosti policija je bila preko puta. Otišle smo tamo i predale novac. Rekla sam da je pare pronašla unuka i budući da je ona maloletna, dala sam svoje podatke, napravljen je zapisnik, a moja Teodora je dobila pohvale od policije.

O motivima za ovakav gest, gospođa Čabrić priča:
– S obzirom na moje godine i na moje vaspitanje, red je bio da taj novac predamo policiji. Ipak, nije reč o maloj sumi za današnje vreme . U pitanju je 8.200 dinara. Onaj ko ga je izgubio će se, nadam se, javiti.

„Dinar je za sreću, sve preko toga nije“

Ovim gestom, kaže, želela bi da poruči svima da se „poštenje i dobrota isplate, jer tako čovek, makar bude srećniji“.

Danas je vreme kada svako želi da se materijalizuje svaki naš pokret, svaki naš gest, svaka naša miaso, smatram da postoji i duhovno zadovoljstvo, pa bih volela da tako moja unuka shvati ovaj naš današnji gest – poručuje gospođa Čabrić.
Da kojim slučajem opet nađe novac, kaže, ponovo bi učinila isto.

– Znate, kad čovek nađe dinar, on pomisli, to je sreća. Tako smo moja unuka i ja kada smo šetale pronalazile sitan novac i pomislile da je to sreća. Ali, ovo je ipak neka suma koja je malo vrednija; nije doduše neki kapital, ali nekome sigurno mnogo znači – kaže gospođa Čabrić.

Teodora vratila i pronađenu ikonu

Porazgovarali smo i sa Teodorom, lepo vaspitanom devojčicom koja nam je ispričala kako je sa bakom pronašla novac i predala ga čikama u policiji. Samouvereno, razdraganim glasom, sigurna da je učinila pravu stvar, Teodora dodaje:
Da ponovo pronađem novac, opet bih isto učinila, jer to tako treba da bude!

Rekla nam je još kako je nedavno u školi na velikom odmoru pronašla ikonu, koju je predala učiteljici.

Izvor: S Media Portal

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply